Individuele online afstudeerbegeleiding voor hbo studenten van sociale studies: Social Work, SPH, MWD, CMV, HBO psychologie , SPV, HRM, opleidingen tot therapeut of coach

Misschien heb je net als ik studeren altijd wel leuk gevonden. Nu sta je op het punt dat je moet afstuderen... 

Je hebt nog nooit eerder zo’n groot project zo zelfstandig moeten uitvoeren. Je hebt helemaal geen parate kennis over onderzoek doen en onderzoeksmethodieken. Dit maakt je onzeker. Wanneer je naar scripties kijkt van andere studenten, dan ben je werkelijk overweldigd van de omvang, maar ook van het professionele taalgebruik. Hoe ga jij ooit zoiets creëren?

Neem geen voorbeeld aan mij!

Wat ik hoe dan ook niet wil, is dat jouw afstudeerervaring gaat lijken op die van mij. Vol goede moed begon ik met een onderwerp waar mijn hart lag. Ik las er zoveel mogelijk over ter voorbereiding. Ik merkte dat hoe meer bronnen ik raadpleegde, hoe lastiger het werd om grip te krijgen op al die informatie.

Ik stopte werkelijk maanden in lezen en schreef verschillende versies van mijn theoretisch kader. Nooit wist ik of het goed was. Ik had eigenlijk achteraf gezien niet eens een idee waar het precies aan moest voldoen. Hetzelfde verhaal met mijn onderzoeksmethode. Eigenlijk deed ik maar wat.

Het ergste was dat ik niet structureel vooruit kwam en er wel al mijn tijd en energie in stopte. Ik zat hele dagen, soms tot diep in de nacht aan mijn scriptie. Ik wilde door, door, door om ervan af te komen, maar het leidde helemaal niet tot resultaat.

De begeleiding die ik kreeg was beperkt. Ik kreeg wel een reactie op mijn stukken, maar soms werden er vooral inconsistenties uitgehaald qua taal, terwijl later bij het inleveren zou blijken dat het geheel niet goed was. Dat ik eigenlijk al in de kern een te brede onderzoeksvraag had.

Ik deed uiteindelijk drie jaar over mijn laatste jaar! 

In een jaar had ik mijn papiertje kunnen halen. Ik deed er drie jaar over. 2,5 jaar besteedde ik fulltime aan mijn afstudeerproject. In de tussentijd raakte ik fysiek en mentaal van slag. Werkelijk ieder onderdeel van mijn leven was aan het ‘wachten’ tot ik mijn papiertje had. 

Dat het mij niet lukte af te studeren, gaf behoorlijk wat relatiegedoe. Het was de bedoeling dat ik ook snel fulltime kon werken, zodat we de lasten eerlijker konden verdelen en onze toekomstplannen waar konden maken. 

Ook mijn familie en vrienden waren aan het wachten tot ik klaar was. Want hoeveel momenten was ik wel niet aanwezig geweest omdat ik aan mijn scriptie moest werken?

Vanwege alle stress vermagerde ik en viel mijn haar uit. Ik sliep slecht en dag en nacht zat mijn hoofd vol met scriptiezaken.

Ik heb regelmatig op het punt gestaan om het maar helemaal op te geven, want de kosten van vastlopen voelden hoger dan de winst van het papiertje halen. 

Vertraging oplopen tijdens je afstuderen, is dus niet alleen een beetje meer tijd kwijt zijn. Het beïnvloedt ieder aspect van je leven!

Ik geef jou de afstudeerervaring die ik zelf graag had willen hebben

36 uur per week werken
12 uur per week werken

Hoe afstuderen ook kan zijn! 

Na wat hersteltijd na mijn eigen afstuderen, heb ik er mijn missie van gemaakt om studenten gelukkig te laten afstuderen. Het komt erop neer dat ik zorg dat jij NIET in mijn voetsporen treedt. De voetsporen van een vertrager. Iemand die hele dagen spendeert aan haar scriptie en aan het einde van de dag niets is opgeschoten. Als extern scriptiebegeleider faciliteer ik juist een compleet tegengesteld afstudeerproces! Denk aan:


  • Maximaal 12 uur per week aan je scriptie en toch nog eerder klaar zijn dan de rest
  • Heel veel tijd naast je scriptie voor goede zelfzorg en waar je verder gelukkig van wordt
  • Altijd weten wat je moet doen en hoe
  • Alles opgebroken in zulke kleine stappen dat je zelfs met maar 20 minuten tijd, meerdere  taakjes weet uit te voeren en af te ronden
  • Productieve dagen en tevredenheid over jezelf
  • Het werk echt los kunnen laten
  • De focus houden op afstuderen en laten zitten wat daar niet aan bijdraagt
  • Mega veel structuur en afbakening

Heey, je vindt het vast fijn om mij even te kunnen zien en horen

En als je niet van lezen houdt, is hier met deze video een alternatief om meer over mijn scriptiebegeleiding te ontdekken ;-) 

Ervaring met Gelukkig afstuderen

Snel klaar & hoge waardering

Normaal staat er vanuit de opleiding 20 weken van 32 uur werken aan je afstuderen. Dan nog zijn er maar weinig studenten die het in een keer halen binnen die termijn.

Met mij aan je zijde hoef je maar 12 uur per week aan je scriptie te werken terwijl je voor 32 uur aan werk gedaan krijgt. Wekelijk bespaar je dus 20 uur ten opzichte van de tijd die ervoor staat.

De tijdsbesparing per afstudeeropdracht komt met mijn hulp uit op zo'n 460 uur ten opzichte van de normale tijd die ervoor staat. De extra maanden die de meeste studenten vertragen nog eens niet mee gerekend!  

Met als klap op de vuurpijl dat menig student ook nog een 8 of hoger haalt! Dit komt omdat ik niet alleen heb ontdekt hoe je snel gaat, maar ook heb ontdekt wat er nou eigenlijk door docenten het meeste gewaardeerd wordt.

Zie bijvoorbeeld deze quote uit een beoordelingsformulier van Emilie:

"Dit is een geweldige scriptie qua inhoud. Je argumentatie is valide, het geheel is goed gestructureerd, het leest makkelijk en over het algemeen is de vormgeving zeer fraai. Het is een uitstekend onderzoek met kwalitatieve en kwantitatieve resultaten."



Investering in afstudeerbegeleiding 

Traject voor gehele afstuderen met twaalf weken met gemiddeld 2,5 uur aan begeleiding per week: 2250 euro
Flexibel gewoon beginnen met je plan van aanpak op basis van de exacte tijd die erin zit: vanaf 375 euro
Spoed afstuderen: een tot meerdere hele dagen intensief samenwerken 444 euro per dag

Ervaringen met Gelukkig afstuderen

"Het is echt elke euro waard geweest om dit te doen"

Waarom heb je hulp ingeschakeld?
"Ik zag al tegen mijn scriptie op, voordat ik er mee begonnen ben. Ik vond het heel erg lastig dat je vanuit school weinig handvatten kreeg over het afstuderen. Ik voelde me dan ook erg onzeker. Doe ik het wel goed, kan dit wel, is dit niet te groot wat ik wil etc.?

Ondanks deze gevoelens dacht ik dat ik het eerst zelf moest proberen voordat ik hulp in ging schakelen. Ik had er alles aan gedaan en zelf geprobeerd een Plan van Aanpak te maken. Deze had ik ingeleverd en ik kreeg heel veel negatieve feedback over mij heen vanuit school. Wat was er eigenlijk wel goed aan mijn PvA, de paginanummering?

Ik voelde me verschrikkelijk. En dat was de reden dat ik meteen Suus heb gemaild en gevraagd heb om hulp."

Wat heb je gehad aan de externe scriptiebegeleiding? 

"Door de ondersteuning van Suus had ik overzicht in mijn taken. Ik had daardoor een duidelijk beeld van wat er nog moet gebeuren, dat gaf mij veel rust wat ik voorheen niet had. Ik kon weer goed slapen en voelde me veel beter. En dat zorgde ervoor dat ik de verloren tijd stukje bij beetje kon gaan inhalen zonder meer werkdruk.

Door het effectief werken was ik productiever dan voorheen. Deze rust zorgde er ook voor dat ik met mijzelf bezig kon.  Bewust worden van waar ik mee bezig was. Verwacht ik teveel van mijzelf, waarom leg ik mijzelf zoveel druk op, waarom kan ik slecht slapen, waarom geef ik te weinig mijn grenzen aan?

Ik ben deze afstudeerperiode heel bewust met mijzelf aan de slag gegaan door de trainingen van Suus. Ik kan nu veel beter mijn grenzen aangeven, durf vaker nee te zeggen, maak me minder druk om wat anderen daarvan denken. Het belangrijkste is dat ik nu van veel dingen meer bewust ben. Wat wil ik zelf? Waar voel ik mezelf goed bij?

Ik ben echt tot de dag van vandaag blij met de begeleiding op persoonlijk vlak. Ik dacht eerst, waar is dat voor nodig? Maar stond er wel open voor. En juist dat heeft mij misschien wel het meest geholpen voor ook nu tijdens mijn werk. Ik heb nu veel meer overzicht en geef duidelijk mijn grenzen aan zonder dat ik mij daar rot over voel."

Waarom zou je anderen aanraden om te investeren in mijn scriptiebegeleiding?

Ik vond het veel geld. Vooral in het begin weet je nog niet heel goed wat je ervoor terug krijgt. Je hebt meer zo’n gevoel van “oké, ik moet het maar proberen”. Maar het is echt elke euro waard geweest om dit te doen.

Na haar afstuderen plaatste Linda op LinkedIn een artikel waarin ze haar enthousiasme voor mijn scriptiebegeleiding met haar netwerk deelde:

null

BONUS 

Training effectief werken

Leer gefocust werken op een manier waardoor je nog maar werkdagen hoeft te maken van 3 uur in plaats van 8. Hou de rest van de dag over om te herstellen van je inspanningen.

De training effectief werken leert je:

  • Wat je in welke volgorde moet doen wanneer je aan de slag gaat
  • Hoe je voorkomt dat je langdurig afdwaalt op het internet tijdens je scriptie bezigheden
  • Inschatten hoeveel tijd je kwijt bent aan welke taken
  • Met mega focus werken
  • Uitstelgedrag te overwinnen 
  • Weerstand op te lossen om te beginnen

Ervaringen met Gelukkig afstuderen

Wil jij ook Gelukkig afstuderen? Boek een gratis sessie

Ik heb je gepresenteerd hoe afstuderen eruit kan zien wanneer je samen met mij werkt. Wat ik voor je kan doen, is je nog meer zekerheid bieden dan ik nu kan via deze website.

Indien je interesse hebt, nodig ik je namelijk uit voor een gratis sessie met mij. Je mag deze inboeken op het moment dat jij in ieder geval een opdrachtgever hebt en een onderwerp.

Je hebt niets te verliezen door die gratis sessie aan te gaan. Het is zelfs zo dat studenten regelmatig aanbieden mij er alsnog voor te betalen omdat het zo waardevol was. Dit hoeft uiteraard niet, want ik bied dit echt aan zodat we allebei een goede keuze kunnen maken over een samenwerking.

Wie moeten er GEEN afspraak inplannen?

  1. Studenten die door mij hun scriptie willen laten schrijven
  2. Studenten die vooral iemand zoeken om na te kijken op spelling en APA
  3. Studenten die minder dan 8 uur per week voor hun afstuderen hebben


Wie raad ik sterk aan om WEL een afspraak in te plannen?

  • Studenten met een vastberadenheid om te slagen
  • Studenten die overzicht en structuur nodig hebben
  • Studenten die graag snel willen gaan

Ervaringen met Gelukkig afstuderen

null


null

null

null


Is het echt waar dat je maar 12 uur aan je scriptie hoeft te werken per week? Ik checkte het tijdens een sessie met Jolijn

Jolijn: Voorheen als ik verslagen moest maken dan was de hele dag echt moe. Dat ik er 's ochtends aan moest beginnen  Als ik dan na een dag van negen tot vijf werken maar een klein stukje had geschreven dan werd ik daar weer gestrest van. Waarom schiet het nou niet op? Is het wel goed? Dan begin je aan jezelf te twijfelen. Daar word je dan prikkelbaar door. Voorheen bleef ik maar achter mijn laptop zitten. Dat was niet gezond eigenlijk.


Het is dan lekker wanneer je kunt zeggen: 'Vandaag ga ik er even drie uur aan werken. Dat je dan weet dat je daarna iets anders kan doen en dat het niet je hele leven opeist. 

Suus: Denk je dat het een reële bewering is dat ik zeg: 'Je bent gemiddeld 12 uur per week effectief aan het werk?'
Jolijn: Ja! Want meestal als je van te voren zegt: 'Je bent er zoveel tijd mee kwijt, dan ben ik er ook zoveel tijd mee kwijt. En ik vind het ook heel fijn dat te weten, qua hoeveel uur ik er mee bezig moet. Dat geeft ook wel rust. 

Wat zijn de kosten van zelf aanmodderen?

Afstuderen zonder te weten wat je moet doen en hoe, kost je een hoop. Iedere dag dat je niet-productief aan je scriptie werkt is ook een gemiste werkdag waar je €80,- of meer had kunnen verdienen. Dertig dagen vertraging betekent dan al €2400,- aan gemiste inkomsten. Drie tot zes maanden vertraging is helaas gangbaar.

Iedere dag dat je vertraagt, heb je alsnog te compenseren met een dag waarop je wel effectief werkt. Als je hierin vast blijft lopen, dan blijf je dagen houden dat je zonder vooruit te komen aan je scriptie werkt en niet kan werken. Ondertussen loopt je collegegeld door en duurt het langer tot je op hbo-niveau wordt ingeschaald en fulltime kan werken.

De kosten van mijn vertraging door mijn afstudeerscriptie
Zelf moest ik door mijn vertraging twee hele jaren extra collegegeld betalen. Destijds lag het bedrag rond de €1500,-. Dus dat was al €3000,- extra.  Het duurde twee jaar langer tot ik een volwaardig inkomen kon genereren. Laten we zeggen dat ik 24 maanden zo'n €1200,- per maand mis liep. In totaal was dat dus: €28.800,- + €3000 =  €31.800.

Daarbij had ik ook twee jaar geen (volwaardige) pensioenopbouw en twee jaar minder werkervaring, en dus in potentie heb ik daarmee ook twee verhogingen qua salarisschaal misgelopen. 

Ik had geen oog voor de kosten
Achteraf werd ik mij pas bewust van de kosten door alle misgelopen inkomsten. Ik keek vooral naar de korte termijn. Ik was vooral bezig met een zo goed mogelijk onderzoek opzetten zonder voor ogen te hebben wanneer het 'goed genoeg' zou zijn. 

Wat levert het je op als het wel lukt?

Stel dat aan je scriptie werken iets is wat je gewoon doet met niet al teveel weerstand. Je weet dat je maar drie uurtjes hoeft te werken en daarna wat betreft je scriptie helemaal vrij bent. Je ziet letterlijk met iedere 20 minuten dat je werkt vooruitgang.


Er zijn geen onduidelijkheden en als je toch even vastloopt met een zin uitwerken, dan geef je met een opmerking in het document aan waar je tegenaan loopt. Je weet dat er iemand is die straks deze stukjes nog even langsloopt en je durft erop te vertrouwen dat dit later alsnog helemaal goed komt. Je weet dat het zelfs niet is toegestaan om te blijven hangen in het herschrijven van zinnen en het lukt je ook om je hieraan te houden!


Dagelijks voel je alsof jij de boel onder controle hebt. Met zelfvertrouwen kom je opdagen tijdens bijeenkomsten van je afstudeergroepje. Je hoort mensen vragen stellen en je merkt op dat jij hier ook een antwoord op zou weten. Verder stel jij zelf ook exact de vragen die jij nodig hebt om de bevestiging te krijgen dat we met een bepaalde insteek echt op de goede weg zitten of om input te krijgen om heel gericht bij te sturen.


Je wordt gedurende het afstudeerproces gezien als de student die zijn/haar zaakjes goed geregeld heeft. Je loopt op schema, wat je docent ziet is van goede kwaliteit. Zo ben je jouw beoordelaar eigenlijk al subtiel aan het beïnvloeden om jou te zien als een student die gaat slagen. Het mooie is dat wat je laat zien, wel echt door jou gemaakt is. Hierdoor voelt het nooit ongemakkelijk als je iets hebt ingeleverd voor feedback.


Terwijl je andere mensen dramatische verhalen hoort vertellen over afstuderen, denk jij: ‘Nou het valt eigenlijk allemaal wel mee’. Ook je ouders of partner merken op dat jij helemaal niet zo aan het panieken bent zoals je dat anders doet wanneer je opdrachten voor school hebt in te leveren. Je hebt zelfs meer energie en ruimte dan je anders hebt (zie hieronder ook het filmpje van Jolijn wat dit mooi bevestigt). 


De gedachten in je hoofd tijdens het proces zijn helpend. Diep vanbinnen ga je er eigenlijk vanuit dat je gewoon de deadline haalt en een voldoende krijgt. Dit geeft je rust en ontspanning. Je ziet jezelf al op je diploma-uitreiking. Je bent blij dat je iemand bent die het gewoon op tijd heeft afgekregen en het moment dus echt kan vieren met de rest van je klas. Je omgeving is trots op je dat je het gehaald hebt. Met je diploma op zak, is het tijd om na te denken wat je verder wil in het leven. Alles is weer mogelijk.

Ervaring met Gelukkig afstuderen

Mijn vader zei: "Normaal als je iets moest inleveren lag je met drie mental breakdowns jezelf af te vragen waarom het niet lukt. Nu ga je er gewoon voor"

- Ervaringen van Jolijn 

Ervaringen met Gelukkig afstuderen

Ervaring met Gelukkig afstuderen

"Door middel van hele duidelijke afspraken en structuren begeleidt Suus je door de, in jouw ogen ontstane, scriptie jungle"

Het afstudeerverhaal van Han

"Voordat ik met Suus contact opnam heb ik dagen, weken en maanden zitten stoeien met mijn scriptie. Omdat ik de 10 jaar deadline naderde en al jaren niet meer in de boeken had gekeken, was ik erg onzeker of ik met mijn scriptie wel op de goede weg was en of het niveau wel voldoende was. 

Toen ik in alle onzekerheid op zaterdagavond tussen 23:00 en 0:00 Suus een berichtje stuurde kreeg ik binnen een half uur al een hele uitgebreide reactie waarin Suus aangaf de situatie te herkennen en ze mij goed zou kunnen helpen. Wat een opluchting dat ik eindelijk iemand had benaderd om mij te begeleiden bij het afronden van mijn scriptie.

Suus is een enorm geschikte vrouw die je op alle mogelijke manieren wil helpen zo snel mogelijk dat papiertje binnen te slepen. Door middel van hele duidelijke afspraken en structuren begeleidt Suus je door de, in jouw ogen ontstane, scriptie jungle.

Ik kan iedereen die op wat voor manier met zijn of haar opleiding aan het stoeien is Suus aanbevelen.

Nogmaals dank voor de geweldige begeleiding, rust die je uitstraalt en het vertrouwen dat je me hebt gegeven waardoor ik er zelf in ben gaan geloven!"

Ervaringen met Gelukkig afstuderen

Lou-Ann schrok in eerste instantie van de kosten van scriptiebegeleiding, maar na twee jaar vertraging zag ze beter niet had kunnen besparen op begeleiding


Lou-Ann besloot na een gratis sessie waarin wij kennis maakten niet te investeren in scriptiebegeleiding en het nog even zelf te proberen. Ze vond de investering te hoog. Twee jaar later kreeg ik een appje dat ze haar scriptie nog steeds niet af had. 

We gingen alsnog samen aan de slag om haar scriptie te herzien.

Een paar maanden later kreeg ik een app-berichtje met goed nieuws.

null

null

Ervaringen met Gelukkig afstuderen

FAQ

Ik doe geen social work, maar dit klinkt wel heel interessant. Kan je ook helpen bij andere studies?

Voor alle duidelijkheid: onder Social Work vallen voor mij ook de oude varianten SPH, MWD en CMV. Doe je een van die studies kan ik je sowieso helpen.

Wanneer kan je nog meer bij mij terecht?
Ik help studenten op HBO-niveau die een kwalitatief praktijkonderzoek moeten. Daarbij moet de situatie zijn dat je qua data-verzameling uit bent op de meningen, ervaringen, oordelen, adviezen en ideeën van je respondenten. Als methode mag je dus kiezen voor interviews. De mensen die je gaat interviewen zijn bijvoorbeeld cliënten, leerlingen, studenten, medewerkers of experts. 

In de praktijk betekent dit dat ik ook bij andere studies kan helpen dan social work. Wat vooral veel voorkomt is dat ik help bij:

  • Docentenopleidingen 
  • Andere sociale opleidingen, zoals HBO psychologie, SPV en HBO Pedagogiek 
  • Ook HRM komt voor, zeker als studenten een zorginstelling als opdrachtgever hebben


Daarnaast help ik regelmatig afstudeerders van coach- of therapieopleidingen. Zo hielp ik studenten van:

  • Integratieve Kindertherapie
  • Integratieve Therapie (zowel bachelor als master)
  • Psychodynamische Therapie 

Mag jouw begeleiding wel?

Als je iets voor de eerste keer doet waar enorm veel van afhangt? Doe je dit dan in andere situaties zonder begeleiding of samen met iemand die er verstand van heeft? 

Je hebt nog nooit eerder een afstudeeronderzoek gedaan en je toekomst hangt ervan af.  Het is tegenwoordig dan ook steeds normaler dat studenten werken met een externe begeleider omdat je docenten veel te weinig tijd krijgen om in de begeleiding te stoppen.

Een docent heeft soms maar 12 uur voor de gehele scriptie per student. Dit omvat de begeleiding én het nakijken. Dit is gewoon niet te doen. Zeker als een student vastloopt of met uitdagingen te maken heeft als ADHD of faalangst dan komt het gewoon niet goed zonder extra begeleiding.

Heel vaak bespreken studenten met hun begeleider dat ze een externe scriptiebegeleider hebben. Ik word ook altijd rustig bedankt in de voorwoorden van studenten. Het is niet iets wat je geheim hoeft te houden. Je kan het vergelijken met bijles. 

Plan nu jouw gratis sessie en we maken meteen een eerste blauwdruk

Ervaringen met Gelukkig afstuderen

Cadeautjes van afgestudeerden 

null

null

null


null


null

null

nullnull

Plan nu jouw gratis sessie en we maken meteen een eerste blauwdruk

Ervaringen met Gelukkig afstuderen

null

null

null