Je tijd verdoen of gewoon lekker snel en gelukkig afstuderen?

Je kunt de ondertiteling aanzetten als je nu niet kunt luisteren. En de volgende keer dat ik een video maak, zorg ik dat mijn microfoon verbonden is...
Moet je onderzoek doen voor je sociale hbo studie dan is het zinvol elkaar even te spreken


Je kan beter zo snel mogelijk nagaan of hulp wat voor je is. Het is gratis. Je weet meteen waar je aan toe bent, zowel qua begeleiding als je kans van slagen.

In het traject 'Gelukkig afstuderen' laat ik je de kortste route nemen naar je diploma

Hier ontving ik een gigantische bos opblaasbloemen met een lief kaartje van Gelukkig afgestudeerde Eline

Wat ervaar je wanneer je met mij gaat werken?

 • Geen overweldiging meer: je hebt helder wat je wanneer, in welke volgorde doet en hoe je dat aanpakt. 
 • Geen verspilde dagen meer: je hebt voor alles een structuur, afbakening en dankzij het werken in mini-taakjes krijg je zelf nog iets voor elkaar als je maar twintig minuten aan je afstuderen werkt.
 • Niet langer in je eentje zwemmen in onzekerheid: je hebt een expert naast je die met je meekijkt, bevestiging geeft, advies geeft, meedenkt en meehelpt  
 • Behoud een leven naast je afstuderen: omdat jij focust op wat moet om iets af te ronden hoef jij maar 12-15 uur per week aan je afstuderen te werken terwijl je hier zonder hulp tien keer meer tijd en energie in zou stoppen terwijl het resultaat dan waarschijnlijk nog van een lagere kwaliteit is ook.
 • Stressvrij afstuderen: veel meer rust en resultaat tijdens je scriptiedagen en daardoor ook veel meer rust en ontspanning op de overige dagen

Plan een gratis sessie in ter kennismaking

Je kan beter zo snel mogelijk nagaan of hulp wat voor je is. Het is gratis. Je weet meteen waar je aan toe bent, zowel qua begeleiding als je kans van slagen.


Waarom zou je nu externe hulp inschakelen? 

 1. Iedere dag dat jij tijd en energie aan je scriptie besteedt zonder tot resultaat te komen, voelt als een zinloze dag en teveel zinloos voelende dagen maken zwaarmoedig. Hier heb jij last van, maar je omgeving ook.
 2. Alles en iedereen is aan het wachten tot jij klaar bent. Kan jij het je permitteren om alles en iedereen langer te laten wachten dan nodig omdat jij het eigenwijs allemaal zelf wil uitzoeken zodat je in ieder geval geen extra kosten hoeft te maken?
 3. Wanneer je niet investeert in hulp, maak je misschien geen kosten maar iedere verspilde dag aan je afstuderen, maakt dat je zo’n 100 euro aan inkomen had kunnen verdienen wanneer je die dag gewerkt had. Daarnaast maakt iedere verspilde dag, dat het verdienen op hbo-niveau langer duurt, dat je een mini-beetje minder pensioen opbouwt en dat je meer risico loopt op extra studiekosten.
 4. Je kan het zelf nog wel wat langer proberen en hopen dat je er toch uitkomt, maar als je nu niet weet hoe snel afstuderen werkt of hoe je een onderdeel stap voor stap uitvoert, dan weet je dat morgen niet opeens wel.
 5. Wist je dat hoe langer je met hulp inschakelen wacht, hoe groter de kans is dat je meer van je werk moet weg gooien of overnieuw moet doen omdat je gebouwd hebt zonder een logisch kloppend fundament te hebben?  

Plan een gratis sessie in ter kennismaking

Je kan beter zo snel mogelijk nagaan of hulp wat voor je is. Het is gratis. Je weet meteen waar je aan toe bent, zowel qua begeleiding als je kans van slagen.


Van Gelukkig afgestudeerde Marlotte ontving ik deze tekening en de mooie bos bloemen erachter

Voor wie is dit precies? 

Ik ben een externe afstudeerbegeleider met zes jaar ervaring. Ik heb meer dan honderd studenten individueel begeleid en mijn studenten haalden in 2021 gemiddeld een 7,9. 

Dit resultaat behaal ik mede omdat ik echt alleen met mensen werk bij wie mijn manier van begeleiden hoogst waarschijnlijk tot een zeer goed resultaat gaat leiden.

Dit zie ik als de ideale student om mee samen te werken: 

 • Je doet een sociale hbo studie en het is ideaal als je onderzoek moet doen voor een opdrachtgever naar aanleiding van een praktijkprobleem.
 • Je staat meer aan het begin van je afstuderen dan aan de afronding. Ik ben namelijk echt van het opbouwen en eigenlijk geldt: hoe minder ver je bent hoe beter, want dan doen we het in een keer goed en dat gaat sneller! 
 • Je hebt vooral veel behoefte aan duidelijkheid, afbakening, overzicht, structuur en inhoudelijke ondersteuning: de ondersteuning is namelijk op proces en op inhoud. 
 • Een open en nieuwsgierige houding zodat je input, oplossingen en adviezen kunt ontvangen.


 1. Je uitdagingen en hulpbehoefte liggen niet voornamelijk op het vlak van grammaticaal correcte zinnen formuleren en je teksten nakijken op spelling. Dat doe ik namelijk niet (ik kijk wel na op inhoud en rode draad).  Samenwerken gaat dus het beste wanneer je spelling/ Nederlands al standaard op een voldoende/goed niveau is. 
 2. Bronnen APA weergeven, kun je zelf of je laat het door iemand anders doen. Ik lever hier op geen manier hulp bij. 
 3. Een negatieve instelling: eigenlijk geen oplossingen willen maar vooral klagen dat alles heel moeilijk en zwaar is.

  Studenten met ADD, ADHD, hoogbegaafdheid en/of een hoge sensitiviteit zitten  goed bij mij, want daar heb ik extra expertise en ervaringsdeskundigheid in. Maar 'een stempeltje' is zeker geen voorwaarde om mijn hulp te krijgen, mijn ervaring is namelijk dat iedereen heel goed gaat op heldere stappen, structuur en afbakening.  

Plan een gratis sessie in ter kennismaking

Je kan beter zo snel mogelijk nagaan of hulp wat voor je is. Het is gratis. Je weet meteen waar je aan toe bent, zowel qua begeleiding als je kans van slagen.


Ervaringen met Gelukkig afstuderenLinda was zo blij met mijn begeleiding dat ze er een enthousiaste post over schreef op LinkedIn

Hoe gaat afstudeerbegeleiding in zijn werk?

Stap 1 Je plant een gratis Zoom-gesprek via deze website en stuurt daarna je stand van zaken op.
Stap 2 Tijdens het gesprek brengen we in kaart wat jij nodig hebt aan hulp om jouw gewenste deadline te halen.
Stap 3 Als ik geloof dat een samenwerking tussen ons een succes wordt, dan deel ik de mogelijkheden om te starten met mijn begeleiding.
Stap 4 Als jij mijn begeleiding wil, dan maken we een afspraak voor de eerste sessie. Alle sessies gaan via Zoom.
Stap 5 Via mail krijg jij je afspraakbevestiging, factuur en een terugkoppeling met wat we hebben besproken en wat ik nog ter voorbereiding van je verwacht. 

Plan een gratis sessie in ter kennismaking

Je kan beter zo snel mogelijk nagaan of hulp wat voor je is. Het is gratis. Je weet meteen waar je aan toe bent, zowel qua begeleiding als je kans van slagen.

Je bespaart maanden tot soms wel jaren ten opzichte van iemand die zelf het wiel gaat lopen uitvinden.   

Hoeveel kost de begeleiding? 

De investering in een urenkaart van tien uur bedraagt 750 euro vrijgesteld van btw. Het lijkt misschien veel, maar ik ben snel, ervaren en heb zowel voor de onderdelen van klassiek onderzoek en ontwerponderzoek al stappenplannen en ander materiaal klaarliggen, dus er is vaak maar een beetje tijd nodig om iets voor jou verder op maat te maken. De tijd op de urenkaart kan voor van alles ingezet geworden en ik noteer de bestede tijd op de minuut nauwkeurig.

Om je een voorbeeld te geven. Voor alle onderstaande punten tezamen heb ik in totaal maar 1 uur tijd hoeven te registreren: 

 • Student geholpen knoop door te hakken qua onderwerp. Er werd (al drie weken) getwijfeld tussen verschillende opties, maar ik zag meteen wat wel en niet geschikt was. 
  Hierdoor heeft  deze student nu een onderwerp dat heel goed bij Social Work past en vanuit mijn ervaring weet ik dat het afstuderen met dit onderwerp heel soepel zal verlopen.
  Zonder mij had de student nog geen keuze gemaakt of wellicht een onhandige keuze die later tot afwijzing of problemen zou leiden.  
 • Probleemanalyse laten invullen aan de hand van de 5XW+H. Hier had ik al een stappenplan voor en daar heb ik wat aanwijzingen op maat bijgezet. 
 • Maatwerk stappenplan/werkdocument geleverd voor het bevragen van medewerkers over het probleem. Hierdoor kon de student doelgericht een verplicht aantal respondenten voor het vooronderzoek spreken.  
 • Maatwerk stappenplan/werkdocument geleverd voor het verzamelen en verkennen van tien literatuurbronnen over het probleem. Dankzij dit punt en het vorige punt kreeg de student het binnen vier dagen voor elkaar de informatie voor de context en probleemanalyse te verzamelen in lijn met de opleidingseisen.   
 • Scannen van organisatiebeschrijving en feedbackpunt gegeven.
 • Een Zoom-sessie van een half uur en opname hiervan, zodat het zeker was dat het voor de student heel duidelijk was wat er moest gebeuren en op welke manier dit aangepakt moest worden. 


Voorafgaand en tijdens een gratis sessie die je hieronder kunt plannen, neem ik al jouw werk tot nu toe door, de opleidingseisen en denk ik al na over een aanpak. Dit scheelt dus ook weer tijd en kosten wanneer je later besluit met mij te werken.

Ben je nieuwsgierig, dan zou ik er gewoon voor kiezen mij eens te ervaren tijdens een gratis sessie. Als we samen willen werken, is het mogelijk om nog even precies af te stemmen hoe we het doen qua aantal uren en betaling (in een keer of in delen).  

Plan een gratis sessie in ter kennismaking

Je krijgt dan een voorstel afgestemd op jouw situatie

Bespaar ook nog eens twintig uur per week... 

BONUS SUCCESFORMULE EFFECTIEF WERKEN

KRIJG IN 12 UUR GEDAAN WAAR JE ANDERS 32 UUR OVER DOET 

In de aanvullende online training leer je hoe jij je tijd en energie benut waardoor je nog maar halve dagen aan je studie hoeft te werken in plaats van hele. Zonder dat je moe wordt, terwijl je meer voor elkaar gekregen hebt dan anders in een hele week!


PS Je zult zeker niet de eerste zijn die dit overdraagt aan familie en vrienden omdat het zo goed werkt zowel binnen werk als studie! 

Door de tijdsbesparing 'kost' het je nog minder dan het je oplevert... 

Citaat uit review van Gelukkig afgestudeerde

Je verdient je investering makkelijk terug!


 • Je bespaart per week minstens 20 uur werken aan je afstuderen. Dus per week meer ruimte om te werken.
 • Daar bovenop ben je gemiddeld twee maanden eerder klaar dan de tijdsplanning vanuit school en je voorkomt sowieso de drie tot zes maanden vertraging die studenten gemiddeld hebben die geen extra hulp inschakelen 
 • Iedere bespaarde maand kan je werken (op hbo niveau) en dat vertegenwoordigt rustig 2000 euro per maand. 
 • Je bespaart maanden van collegegeld betalen en in sommige gevallen bespaar je op het inkopen van begeleiding vanuit school (zoals bij particuliere coachopleidingen en NTI)
Ik ben nieuwsgierig genoeg en wil graag even met je spreken
Het is gratis en je hebt daarna de specifieke informatie die jij nodig hebt om te beslissen

Is je interesse gewekt? Plan nu een gratis sessie in

Ervaring met Gelukkig afstuderen

Mijn vader zei: "Normaal als je iets moest inleveren lag je met drie mental breakdowns jezelf af te vragen waarom het niet lukt. Nu ga je er gewoon voor"

Ervaring van Jolijn 

Studenten zijn blij, maar ik word ook regelmatig blij van de mooie feedback die studenten krijgen

“Dit is een geweldige scriptie qua inhoud. Je argumentatie is valide, het geheel is goed gestructureerd, het leest makkelijk en over het algemeen is de vormgeving zeer fraai. Het is een uitstekend onderzoek met kwalitatieve en kwantitatieve resultaten."
Uit beoordelingsformulier scriptie Emilie

Nog drie toppers die gelukkig afstudeerden

FAQ

Ik doe geen sociale studie, maar dit klinkt wel heel interessant. Kan je ook helpen bij andere studies?

Mijn werkwijze is optimaal afgestemd op studenten van sociale hbo studies die een praktijkonderzoek moeten doen. Als je een praktijkonderzoek moet doen waarbij je van plan bent interviews af te nemen en je studeert af in het domein van zorg, welzijn of onderwijs dan is de kans heel groot dat ik je kan helpen. 

Ook studenten van particuliere therapie- en coachingsopleidingen help ik graag! Ik heb onder andere ervaring met Integratieve therapie, Integratieve kindertherapie, psychodynamische therapie

Ik studeer aan NTI, kun je mij dan ook goed helpen? 

Ik heb in het afgelopen jaar veel ervaring op gedaan met afstuderen aan het NTI. Mijn hele traject is optimaal afgestemd op de eisen van NTI. 
Alle feedback die ik inmiddels vanuit NTI beoordelaren heb gezien, neem ik mee in mijn begeleiding, zodat de kans zo groot mogelijk is dat alles in een keer voldoet. 
We doen dus niet alleen wat volgens mij correct is, maar ook wat de NTI graag wil zien en daarbij gebruiken we de adviseur van NTI om tussentijds gericht extra bevestiging en advies in te winnen. Zo krijg je bijvoorbeeld ook concrete vragen die je kunt stellen.  
Verder krijg je extra mentale support omdat ik weet dat afstuderen aan NTI soms bloedirritant kan zijn met lange wachttijden en adviseurs die er soms anders instaan dan de beoordelaar etc. 

Hoe verloopt het proces van begeleiding? 

Stap 1 Tijdens sessie 1 werken we aan het grotere plaatje: we denken onder andere de opzet en invulling van je gehele onderzoek uit. Ik werk dit uit in een blauwdruk-document. We zorgen dat alle onderdelen logisch op elkaar aansluiten en dat wat je gaat doen helder en haalbaar is. Als je al een opzet had, dan scherpen we deze aan.

De blauwdruk bevat onder andere een doelstelling, onderzoeksvraag en deelvragen. 

Verder concretiseren we de taken waar jij de komende week mee aan de slag gaat: wat ga je doen en hoe pak je dat aan? 

Na de sessie krijg je een terugkoppeling per mail. Dit bevat een uitgewerkte blauwdruk en een werkvoorbereiding om het voor jou zou makkelijk mogelijk te maken een week effectief aan je afstuderen te werken en je taken voor die week gedaan te krijgen. 

Stap 2 Jij gaat aan de slag met je taken en stuurt wat je gedaan hebt via mail op het moment dat we daarvoor hebben afgesproken.

Stap 3 Tijdens de volgende afspraak via Zoom krijg je feedback op wat je hebt ingeleverd. We bereiden vervolgens de stappen voor die jij de komende week te zetten hebt.
Ik zorg dat het helder is wat je moet doen en hoe je het aanpakt. Na de sessie krijg je weer een terugkoppeling per mail met duidelijke taken en de nodige voorzetjes: zoals een gedeeltelijk ingevulde hoofdstukstructuur, een bronnenlijst of een invuldocument. Ook krijg je indien van toepassing je uitwerking van een hoofdstuk terug voorzien van uitgebreide feedback en je krijgt de opname van de sessie.

De stappen 2 en 3 herhalen zich gedurende onze samenwerking. Dit is de standaard cyclus, maar de urenkaart biedt mogelijkheid maatwerk te leveren zodat je altijd de (hoeveelheid) hulp krijgt passend bij wat je nodig hebt en waar je staat in het proces. 

Ik moet een ontwerponderzoek doen, help je daar ook bij?

Ja, daar kan ik je zeker bij helpen, de meeste studenten van sociale studies moeten tegenwoordig en product ontwikkelen.

Help jij ook bij de afronding van de scriptie? 

Ja, je kan voor alle onderdelen bij mij terecht, zoals meetinstrumenten ontwerpen, de data-analyse, resultaten, conclusie, discussie en aanbevelingen. Studenten die niet bij mij zijn begonnen met een kickstart traject help ik hier alleen bij als je plan werkelijk goed in elkaar zit.

Wat maakt jouw begeleiding anders dan andere begeleiding? 

Bij mij is alles gericht op jou zo snel mogelijk resultaat te laten bereiken. Ik zorg dat alles voor jou zo makkelijk mogelijk wordt gemaakt om vooruit te komen. Inhoudelijk krijg je advies, feedback, stappenplannen, voorzetjes en voorbeelden. Het is bijna als een invuloefening, maar toch doe je zelf genoeg uitvoerend werk waardoor je wel zelf de voldoening ervaart.

Daarnaast heb je doorlopend een stok achter de deur, duidelijke taken en deadlines, voortdurend wordt in de gaten gehouden of jij vooruit blijft komen en je wordt ook in alles gestimuleerd om structureel stappen te blijven zetten.


Het hele proces heb je dus iemand naast je staan en heb je dus niet langer het gevoel dat je het alleen moet doen. Het is dus heel anders dan wanneer je iemand los inhuurt voor wat advies en feedback. 


Over Suus: wie is de persoon achter Gelukkig afstuderen?

Ik ben Suus en ik ondersteun je dus in de laatste fase van je studie. Zelf ben ik drie keer afgestudeerd. Ik deed Sociaal Pedagogische Hulpverlening aan de Haagse Hogeschool en werkte met diverse doelgroepen, voornamelijk binnen de context van de maatschappelijke opvang, dus met dak- en thuislozen. Dit in allerlei settings, zoals: de nachtopvang voor volwassenen, een doorstroomlocatie voor volwassenen, een plek waar voormalig daklozen mochten blijven en waar ze ook drugs mochten gebruiken, ik werkte ook op locaties met jongeren en met gezinnen. Ik weet vanuit de praktijk wat er leeft in de hulpverlening en hoe dingen eraan toegaan.

Ik ben ook nog afgestudeerd van de studie Nederlandse taal en cultuur en heb een master in de Taalbeheersing. Tijdens deze studie heb ik veel geleerd over onderzoek doen, wetenschappelijke bronnen gebruiken, schrijven als een onderzoeker en ook heb ik in algemene zin mijn schrijfvaardigheden ontwikkeld. Door deze achtergrond profiteer je zeker van helder geschreven stappenplannen, heldere voorbeelden en prettige voorzetjes.

Ik ben ervaringsdeskundig met studievertraging oplopen tijdens het doen van een afstudeeronderzoek. Bij mijn laatste studie had ik namelijk zo’n omvangrijk project opgezet waarbij ik erop uit was een groot verschil te maken in plaats van op zo snel mogelijk afstuderen. Ik liep in alle mogelijke vertragende valkuilen en leerde vooral hoe afstuderen NIET moet. Daarnaast werd ik bekend met alle emoties en frustraties die komen kijken bij vastlopen en studievertraging. Wat ik nu bied, is dan ook wat ik zelf nodig had gehad om binnen twintig weken af te studeren in plaats van in 2,5 jaar.

Ik wil misschien wel door jou geholpen worden en wil je spreken


Het is gratis en het geeft je de helderheid die je nodig hebt

Op de rest van deze pagina vind je enkel nog ervaringen met Gelukkig afstuderen

Overweeg jij gebruik te maken van het aanbod? Plan dan eerst een gratis afspraak in om kennis te maken, advies te krijgen en na te gaan of dit echt de juiste keuze is 

Ervaringen met Gelukkig afstuderen

"Door middel van hele duidelijke afspraken en structuren begeleidt Suus je door de, in jouw ogen ontstane, scriptie jungle"

Het afstudeerverhaal van Han

"Voordat ik met Suus contact opnam heb ik dagen, weken en maanden zitten stoeien met mijn scriptie. Omdat ik de 10 jaar deadline naderde en al jaren niet meer in de boeken had gekeken, was ik erg onzeker of ik met mijn scriptie wel op de goede weg was en of het niveau wel voldoende was. 

Toen ik in alle onzekerheid op zaterdagavond tussen 23:00 en 0:00 Suus een berichtje stuurde kreeg ik binnen een half uur al een hele uitgebreide reactie waarin Suus aangaf de situatie te herkennen en ze mij goed zou kunnen helpen. Wat een opluchting dat ik eindelijk iemand had benaderd om mij te begeleiden bij het afronden van mijn scriptie.

Suus is een enorm geschikte vrouw die je op alle mogelijke manieren wil helpen zo snel mogelijk dat papiertje binnen te slepen. Door middel van hele duidelijke afspraken en structuren begeleidt Suus je door de, in jouw ogen ontstane, scriptie jungle.

Ik kan iedereen die op wat voor manier met zijn of haar opleiding aan het stoeien is Suus aanbevelen.

Nogmaals dank voor de geweldige begeleiding, rust die je uitstraalt en het vertrouwen dat je me hebt gegeven waardoor ik er zelf in ben gaan geloven!"

Ervaring met Gelukkig afstuderen

"Het is echt elke euro waard geweest om dit te doen"

Waarom heb je hulp ingeschakeld?
"Ik zag al tegen mijn scriptie op, voordat ik er mee begonnen ben. Ik vond het heel erg lastig dat je vanuit school weinig handvatten kreeg over het afstuderen. Ik voelde me dan ook erg onzeker. Doe ik het wel goed, kan dit wel, is dit niet te groot wat ik wil etc.?

Ondanks deze gevoelens dacht ik dat ik het eerst zelf moest proberen voordat ik hulp in ging schakelen. Ik had er alles aan gedaan en zelf geprobeerd een Plan van Aanpak te maken. Deze had ik ingeleverd en ik kreeg heel veel negatieve feedback over mij heen vanuit school. Wat was er eigenlijk wel goed aan mijn PvA, de paginanummering?

Ik voelde me verschrikkelijk. En dat was de reden dat ik meteen Suus heb gemaild en gevraagd heb om hulp."

Wat heb je gehad aan de externe scriptiebegeleiding? 

"Door de ondersteuning van Suus had ik overzicht in mijn taken. Ik had daardoor een duidelijk beeld van wat er nog moet gebeuren, dat gaf mij veel rust wat ik voorheen niet had. Ik kon weer goed slapen en voelde me veel beter. En dat zorgde ervoor dat ik de verloren tijd stukje bij beetje kon gaan inhalen zonder meer werkdruk.

Door het effectief werken was ik productiever dan voorheen. Deze rust zorgde er ook voor dat ik met mijzelf bezig kon.  Bewust worden van waar ik mee bezig was. Verwacht ik teveel van mijzelf, waarom leg ik mijzelf zoveel druk op, waarom kan ik slecht slapen, waarom geef ik te weinig mijn grenzen aan?

Ik ben deze afstudeerperiode heel bewust met mijzelf aan de slag gegaan door de trainingen van Suus. Ik kan nu veel beter mijn grenzen aangeven, durf vaker nee te zeggen, maak me minder druk om wat anderen daarvan denken. Het belangrijkste is dat ik nu van veel dingen meer bewust ben. Wat wil ik zelf? Waar voel ik mezelf goed bij?

Ik ben echt tot de dag van vandaag blij met de begeleiding op persoonlijk vlak. Ik dacht eerst, waar is dat voor nodig? Maar stond er wel open voor. En juist dat heeft mij misschien wel het meest geholpen voor ook nu tijdens mijn werk. Ik heb nu veel meer overzicht en geef duidelijk mijn grenzen aan zonder dat ik mij daar rot over voel."

Waarom zou je anderen aanraden om te investeren in mijn scriptiebegeleiding?

Ik vond het veel geld. Vooral in het begin weet je nog niet heel goed wat je ervoor terug krijgt. Je hebt meer zo’n gevoel van “oké, ik moet het maar proberen”. Maar het is echt elke euro waard geweest om dit te doen.

Na haar afstuderen plaatste Linda op LinkedIn een artikel waarin ze haar enthousiasme voor mijn scriptiebegeleiding met haar netwerk deelde:

null

 "Ik had veel meer rust aan m’n hoofd"

Voordat ik jouw hulp ingeschakeld had, was ik meer tijd kwijt aan zoeken naar manieren wat mij zou helpen om goede focus voor de scriptie te krijgen en te behouden en vaste dag-routines proberen te creëeren dan daadwerkelijk vooruit te komen met de scriptie. 

Ik zei veel te vaak dagjes uit en andere leuke activiteiten met mijn vrienden/familie af en had dan in die tijd dat ik mee had kunnen gaan alsnog zo goed als niets opgeleverd, of het was totale bagger wat ik had opgeleverd. 

Ik zat hele dagen van ochtend tot eind middag/avond op school of in de bieb, zonder eigenlijk echt te weten wat ik moest doen om vooruit te komen en dan was ik bijvoorbeeld 3 hele dagen kwijt alleen maar aan het maken van een vage planning waaraan ik mij achteraf altijd half aan hield. 

Ik was kortom veel tijd kwijt en ook energie, omdat ik hele dagen alleen maar met die scriptie in mn hoofd zat, en boekte amper tot geen vooruitgang.

Wat heeft het werken met mij betekent voor de voortgang van je afstudeerproces?

Door met jou te hebben samengewerkt ben ik echt verder dan ooit gekomen en ben ik zelfs eindelijk afgestudeerd. Jouw hulp heeft me echt die hoognodige stok achter m’n deur gegeven. Het heeft mij ook een heldere blik gegeven op het hele afstuderen. 

Had je met enkel inhoudelijke begeleiding tot hetzelfde resultaat kunnen komen?

Jouw methode van effectief werken had mij erg veel geholpen. Vooral ook de uitleg die je erbij gaf sprak mij erg aan, omdat ik wist dat ik én goed bezig zou zijn met mijn scriptie én gewoon nog genoeg vrije tijd over zou hebben. Dat was ook echt het geval. Ik had veel meer rust aan m’n hoofd, maar zat ook in een goed ‘scriptie-ritme’. Als het me dan weer even niet lukte, kon ik dat ook gelijk aangeven en wist je mij ook snel weer op de rails te krijgen door mij extra te motiveren met toepasselijke theorieën of gewoon een goed gesprekje hoe ik verder moest. 

Waarom zou je andere studenten aanraden om te investeren in mijn scriptiebegeleiding?

Het was voor mij echt een investering in mezelf. Ik wilde mezelf namelijk echt verbeteren in het plannen en serieus aan de slag te gaan met mijn scriptie. Daarnaast denk ik dat als je echt het gevoel hebt dat je op bent en niemand jou echt kan helpen om vooruit te komen, omdat niemand het in ‘je eigen begrijpelijke’ taal kan uitleggen of alleen maar met dezelfde algemene planning tips komt, dat jouw hulp zoals je het ook hebt beschreven op je site echt tot z’n recht komt. Ik had in ieder geval echt het gevoel dat ik investeerde in werkprogressie in m’n scriptie en tegelijkertijd in veel minder stress en meer rust in het dagelijks leven. Oftewel gewoon een leven naast de scriptie. 

Heb je nog tips/aanbevelingen/ideeën voor mij om volgende studenten nog beter van dienst te zijn?

Just keep up the good work you’re doing! :) 

Is er verder nog iets wat je kwijt wil richting mij?

Ik ben nog steeds echt oprecht heel blij dat je dit doet, want jouw hulp is echt precies wat ik en blijkbaar vele anderen nog nodig hadden/hebben. Cliché misschien, maar zonder jou was ik nog steeds dezelfde rondjes aan het lopen en nog meer onnodig collegegeld kwijt en zeer kostbare tijd verspild. 

Review van Gelukkig afgestudeerde Gloria

Ervaring met Gelukkig afstuderen

Lou-Ann schrok in eerste instantie van de kosten van scriptiebegeleiding, maar na twee jaar vertraging zag ze beter niet had kunnen besparen op begeleiding


Lou-Ann besloot na een gratis sessie waarin wij kennis maakten niet te investeren in scriptiebegeleiding en het nog even zelf te proberen. Ze vond de investering te hoog. Twee jaar later kreeg ik een appje dat ze haar scriptie nog steeds niet af had. 

We gingen alsnog samen aan de slag om haar scriptie te herzien.

Een paar maanden later kreeg ik een app-berichtje met goed nieuws.

null

null

Ervaringen met Gelukkig afstuderen

Ervaringen met Gelukkig afstuderen

null


null

null

null


Wil je persoonlijk even overleggen om zeker te weten of dit wel of niet de juiste keuze voor je is?

Ervaringen met Gelukkig afstuderen

Cadeautjes van afgestudeerden 

null

null


null

null

null


null


null

null


Ervaringen met Gelukkig afstuderen

null

null

null


Overweeg jij gebruik te maken van het aanbod? Plan dan eerst een gratis afspraak in om kennis te maken en na te gaan of dit echt de juiste keuze is