Kijk zo naar je scriptie en je krijgt er zin in!

Kijk zo naar je scriptie en je krijgt er zin in!

Er was een tijd dat ik alleen mijn scriptie omhanden had. Dat ik maandenlang de tijd had waarin ik alleen mijn scriptie moest schrijven. Wat deed ik?

 • Uitstellen
 • Een spelletje spelen op mijn mobiel
 • Alle denkbare filmpjes op YouTube kijken
 • Heel veel informatie zoeken
 • Nog meer informatie zoeken
 • Nog meer informatie zoeken
 • Nog meer informatie zoeken
 • Nog een keer mijn aanleiding veranderen
 • Nog een keer mijn onderzoeksvraag veranderen
 • 302455 keer meer mijn onderzoeksvraag veranderen
 • Na een hele dag uitstellen uiteindelijk in de nacht alsnog aan de slag gaan om iets gedaan te krijgen
 • Pillen slikken om energie uit te halen (ehm serieuze medicijnen voor ADD)

Ik ben zo drie jaar door gegaan en mijn hele leven zat in een neerwaartse spiraal. Nu doe ik precies het tegengestelde. Mijn leven in een opwaartse spiraal creeren. En ik heb zoveel plezier in die continue zelfverbetering. Het heeft mijn kijk op alles in het leven positief veranderd.

Als ik nu naar een scriptie kijk, dan denk ik:

Hoe fijn is het om volledig te werken aan een groter doel waarmee je een enorme winst behaalt: diploma, trotste mensen om je heen, volgens de maatschappij ‘geslaagd’ zijn, in je eigen ogen iets groots bereikt hebben, toegangspoorten geopend tot beter betaalde banen, de toegangspoorten geopend voor een verdere ontwikkeling van jezelf als professional, de toegangspoorten geopend naar een welvarender leven met bijvoorbeeld een eigen huis en auto, de toegangspoorten geopend om te gaan ontdekken wie je echt bent, want je wil en bijvoorbeeld kunnen reizen of totaal nieuwe dingen ontdekken of aan de slag met het waarmaken van je dromen waar je tijdens je studie geen tijd voor had, geen studiegeld meer betalen, je standaarden omhoog kunnen gooien, heeeeel veel meer ruimte in je hoofd..

Alles wat er voor nodig is, is:

Met regelmaat werken aan al die kleine stapjes waarmee je tot een scriptie komt.

Hoe ontzettend tof is het om juist die scriptie als aanleiding te nemen om je leven in een opwaartse spiraal te brengen? Het daagt je uit om dingen te overwinnen zoals je uitstelgedrag. Het daagt je uit om te leren hoe jij op een manier kan plannen dat je het ook daadwerkelijk uitvoert.

Vermoedelijk heb je nog nooit geleerd wat echt bij jouw brein past en het is fantastisch als je een manier van werken vindt die wel echt bij je past waardoor je niet langer meer de allerergste uitsteller op aarde bent maar de indruk maakt van een georganiseerd mens. En dat je je ook nog eens zo voelt. Wat een kracht komt er dan vrij!

Hoe gaaf is het om te ontdekken hoe jij elke dag de energie kan vinden om te doen wat je graag wil doen?Hoe gaaf is het om te ontdekken dat je zoiets groots als een scriptie heel behapbaar kan maken waardoor je het gevoel hebt dat jij de controle hebt over de inhoud en het proces? Hoe gaaf is het om te ontdekken hoe je je docenten kan beïnvloeden zodat ze er welwillender tegenover staan om je te helpen en je een ‘ja’ als antwoord te geven op jouw tactische vragen die bij een ‘ja’ een grote tijdsbesparing opleveren?

Hoe leuk is het om jezelf uit te dagen om in zo min mogelijk tijd de grootste stappen te zetten met je scriptie en jezelf daarna helemaal vrij te gunnen om andere dingen te doen die wezenlijk belangrijk voor jou zijn?

Zou jij je scriptie kunnen zien als een middel voor jouw persoonlijke groei?
Zou je je scriptie willen zien als een middel voor jouw persoonlijke groei?

Wil je zowel je diploma met alle voordelen die het halen ervan met zich meebrengt + een proces ingaan van het verbeteren van je persoonlijke effectiviteit, je werkvaardigheden, je gevoel van tevredenheid over jezelf (waar je ook nog eens de rest van je leven voordeel mee hebt; want het zijn dezelfde dingen die de succesvolle ondernemers en de high achievers in het leven toepassen)?

Als je dit wil met ondersteuning, dan ben ik de ideale coach voor jou. Ook als je al heel fanatiek bent met ‘high achieven’ en het toepassen van allerlei tips voor het vergroten van je productiviteit en geluk etc. Ik weet zeker dat er evengoed nog heel veel is wat ik je kan bijbrengen om je prestaties nog meer te verbeteren.

Interesse? Vraag een gratis sessie aan via Skype. Hierin zal ik precies vertellen wat ik op welke manier voor je kan betekenen en gaan we na welke afstudeerdatum haalbaar is voor jou.

Mijn favoriete momenten om af te spreken voor een gratis sessie zijn dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag tussen 10.00 en 16.00 uur. Geef in je bericht twee momenten aan waarop je zou kunnen.

De sessie is via Skype, waar ik te vinden ben onder de geweldig professionele naam ‘suus785’ 😊

Je kunt het formulier hieronder gebruiken of direct mailen naar suus@gelukkigafstuderen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gelukkig afgestudeerd

“Het is gewoon allemaal super vloeiend en vlekkeloos verlopen. In mijn eentje was het echt niet gelukt. Ik had het hele overzicht niet. Jij hebt het allemaal logisch neergezet en heel die planning die je doorstuurde en die terugkoppeling was superfijn”

Nour, Sociaal Pedagogische Hulpverlening

Lees het hele interview met Nour + de ervaringen van anderen

Gelukkig afgestudeerd

Suus steekt veel tijd, moeite en energie in het begeleiden van zowel jouw scriptie als jezelf. Ze houdt rekening met jou als persoon en kijkt waar jouw krachten en jouw valkuilen liggen. Vanuit deze basis maakt zij een werkschema en geeft ze duidelijke en concrete feedback.

Bas, Sociaal Pedagogische Hulpverlening

Lees de hele review van Bas + de ervaringen van anderen

Gratis e-book

Mag ik je de weg wijzen?

* indicates required