Saboteer jij jezelf?

Saboteer jij jezelf?

Doe jij beweringen over jezelf, die niet in lijn liggen met ‘succesvol afstuderen’? Bijvoorbeeld:

‘Ik stel altijd uit.’
‘Ik kom altijd weer in een negatieve spiraal.’
‘Ik snap het gewoon niet.’
‘Ik kan dit echt niet.’

Je creëert je eigen realiteit. Je bevestigt wat je creëert onder andere met jouw geloof wat waar is over jezelf. Dit komt weer tot uiting in de uitspraken die je doet. Geloof jij in alles dat je het niet kan, dan ‘creëer’ je daarmee onmogelijk een persoon die het wel kan.

Moet ik dan dingen over mij gaan zeggen die niet waar zijn?!

Nee, absoluut niet. Het gaat erom wat jij gelooft. Dat is de energie die achter je woorden zit. Dus als jij gelooft dat je ‘het echt niet kan’ dan heeft het geen zin om te zeggen: ‘ik kan dit’ terwijl je het niet gelooft.

Waar je het beste naar op zoek kan, is een bewering die waar voor je voelt en die in potentie een bijdrage is aan succesvol afstuderen. Denk bijvoorbeeld aan:

‘Het zou kunnen dat ik dit kan.’
‘Het zou kunnen dat ik dit ga begrijpen.’

Als je blijft affirmeren dat je het ‘echt niet kan’, ga je het ook nooit kunnen. Want je krijgt in je realiteit terug te zien wat je zelf gelooft.

Wanneer je het kan ombuigen naar: ‘Het zou kunnen dat ik dit kan’, dan open je de deuren al voor ervaringen die hiermee in lijn liggen. Je hoeft maar een stapje te zetten wat lukt, en je bevestigt alweer je geloof: ‘Dat het zou kunnen dat je het kan.’

Als je blijft letten op: ‘Ik kan dit niet’, dan zal je focus alleen maar liggen op alles wat bewijst dat je het niet kan. Je mind is dan te gesloten op anders te zien.

Voel je je betrapt?

Het is misschien niet leuk om te ontdekken dat je jezelf in de weg zit met je eigen overtuigingen. Weet echter dat dit 100% normaal is bij iedere stap van groei die je wil zetten in je leven. Nu denk je dit soort dingen bij je afstudeerscriptie. Later denk je weer van die dingen bij een baan die je wil. Dan heb je een baan en dan denk je weer dingen waardoor je niet hoger op komt of waarom je bij die baan moet blijven en niet een leukere functie zou kunnen hebben of ondernemer zou kunnen worden. Etcetra.

Het is dus iets wat speelt bij iedere vorm van groei in je leven. Zodra je intern helemaal gelooft dat die groei reëel is voor jou, dan kan die groei ook daadwerkelijk plaatsvinden.

Je kan niet weten dat het zo werkt, en dan saboteer je jezelf vaak onbewust en kan je er niks aan doen. Je kan wel weten dat het zo werkt. Dan kan je inzichtelijk maken hoe je jezelf saboteert en er iets aan doen.

Vind je dit interessant en wil je meer weten over ‘bewuste levenscreatie’? Leuk! Ik hoorde hier een aantal jaar geleden voor de eerste keer van. Ik wist niet dat ik mijn eigen realiteit creëerde en al helemaal niet dat je dat ook bewust anders kon doen. Voorheen voelde ik mij meer een soort slachtoffer waarbij alles me maar overkwam.

Maar toen ik hoorde dat ik dus zelf mijn realiteit precies zo kon creëren als ik wilde, werd ik nieuwsgierig. Het heeft er tot nu toe voor gezorgd dat ik bijvoorbeeld ondernemer ben, locatieonafhankelijk werk en zelf bepaal welke tijden ik werk. Helemaal in lijn met de vrijheid die ik graag voor mijzelf wilde creëren. En dat ben ik dus bewust gaan doen.

Ik leer hier nog steeds elke dag over bij. De sky is the limit en er is nog heel veel groei door te maken om de ruimte in de wereld in te nemen die ik werkelijk wil innemen. Een plekje waar ik ruimte inneem is in een besloten groep op Facebook. Daar deel ik steeds meer over het bewuste proces van levenscreatie. Jij bent daar ook welkom als jij je in dit onderwerp interesseert.

Ik deel daar eigen ervaringen, processen die mij helpen om dus daadwerkelijk bewust te creëren en als er vragen zijn dan beantwoord ik deze.  Hier is de groep.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gelukkig afgestudeerd

“Het is gewoon allemaal super vloeiend en vlekkeloos verlopen. In mijn eentje was het echt niet gelukt. Ik had het hele overzicht niet. Jij hebt het allemaal logisch neergezet en heel die planning die je doorstuurde en die terugkoppeling was superfijn”

Nour, Sociaal Pedagogische Hulpverlening

Lees het hele interview met Nour + de ervaringen van anderen

Gelukkig afgestudeerd

Suus steekt veel tijd, moeite en energie in het begeleiden van zowel jouw scriptie als jezelf. Ze houdt rekening met jou als persoon en kijkt waar jouw krachten en jouw valkuilen liggen. Vanuit deze basis maakt zij een werkschema en geeft ze duidelijke en concrete feedback.

Bas, Sociaal Pedagogische Hulpverlening

Lees de hele review van Bas + de ervaringen van anderen

Gratis e-book

Mag ik je de weg wijzen?

* indicates required