Het gaat slecht! Ik heb me niet aan m’n planning gehouden

Het gaat slecht! Ik heb me niet aan m’n planning gehouden

Wanneer studenten door mijn begeleiding klaargestoomd zijn om een week te knallen dan geef ik ze een stappenplan voor de week. Daarin staan de stappen om te zetten met een tijdsindicatie erbij. De totale duur van de stappen is afgestemd op de duur dat de student die week effectief aan zijn scriptie kan zitten. Meestal gaat het om zo’n 12 uur.

Soms voelt een student zich schuldig omdat hij of zij is afgeweken van de planning. En heerst er een gevoel van falen.

‘Kijk er eens anders naar’, zeg ik dan.

Die planning is er niet om jou een rotgevoel te geven als je niet werkt. Die planning is er om jou te helpen op het moment dat jij wel werkt. Door die planning hoef jij je niet bezig te houden met na te denken over wat je moet doen. Je kan gelijk aan de slag. En zelfs als jij het maximum aantal uren aan de slag gaat, dan biedt deze planning je nog genoeg taakjes.

Je planning is je vriend. Een hulpmiddel. Bedoeld om bij te dragen aan je persoonlijke effectiviteit. Niet bedoeld als beoordelingsinstrument waarmee je kunt aanduiden hoe goed of slecht jij (bezig) bent!

Heb jij ook de neiging jezelf af te rekenen op basis van de mate waarin jij je aan je planning houdt? Probeer er dan eens anders naar te kijken.

Met planning heb je houvast, richting, structuur, overzicht. Zonder planning niet. Daarom een planning. De planning helpt jou. Jij helpt jezelf niet als jij je planning gebruikt om kritiek op jezelf te leveren.

Voel je het verschil?

Wil je meer tips? Download dan dit boekje. Het is gratis.

meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gelukkig afgestudeerd

“Het is gewoon allemaal super vloeiend en vlekkeloos verlopen. In mijn eentje was het echt niet gelukt. Ik had het hele overzicht niet. Jij hebt het allemaal logisch neergezet en heel die planning die je doorstuurde en die terugkoppeling was superfijn”

Nour, Sociaal Pedagogische Hulpverlening

Lees het hele interview met Nour + de ervaringen van anderen

Gelukkig afgestudeerd

Suus steekt veel tijd, moeite en energie in het begeleiden van zowel jouw scriptie als jezelf. Ze houdt rekening met jou als persoon en kijkt waar jouw krachten en jouw valkuilen liggen. Vanuit deze basis maakt zij een werkschema en geeft ze duidelijke en concrete feedback.

Bas, Sociaal Pedagogische Hulpverlening

Lees de hele review van Bas + de ervaringen van anderen

Gratis e-book

Mag ik je de weg wijzen?

* indicates required