Van vastzitten met scriptie uitgroeien naar overwinnaar -> Wake-up call

Van vastzitten met scriptie uitgroeien naar overwinnaar -> Wake-up call

“Het lukt niet met mijn scriptie want ik weet niet wat ik moet doen. Nu zoek ik iemand die mij kan zeggen wat ik moet doen zodat het wel lukt.” Really? Wees eens eerlijk.

In hoeveel van deze punten herken jij jezelf op dit moment?

 1. Niet goed kunnen slapen
 2. Steeds maar malen in je hoofd
 3. Geen duidelijkheid krijgen van de mensen die je nodig hebt
 4. Eindeloos doorwerken zonder echt op te schieten
 5. Uitstellen om te beginnen
 6. Schuldgevoelens richting iedereen die je afwimpelt omdat je nu geen tijd hebt
 7. Een gebrek aan energie
 8. Dingen niet meer helder kunnen zien
 9. Al een lange tijd het écht goed voor jezelf zorgen uitstellen tot je meer tijd hebt
 10. Constant een gevoel van tekort schieten
 11. Gevoelens van machteloosheid
 12. Het gevoel niet begrepen te worden
 13. Het gevoel er alleen voor te staan
 14. Moeite om jezelf te begrenzen
 15. Angst dat het bij jou niet gaat lukken
 16. Bang om mensen teleur te stellen
 17. Steeds weer teleurgesteld zijn in hoeveel je op een dag gedaan krijgt
 18. Jezelf steeds allerlei leuke dingen ontzeggen en dat jammer vinden
 19. Geen planning hebben of planning steeds niet halen
 20. Geen ideale werkomstandigheden thuis of op stage
 21. Begonnen aan een te complex onderwerp en nu geen grip meer hebben
 22. Gevoel geen adem te kunnen halen
 23. De gekke, leuke, grappig jij al tijden kwijt zijn
 24. Al tijden niet meer écht ontspannen of gelachen hebben
 25. Relaties die onder druk staan
 26. Financiële zorgen
 27. Dilemma’s over hoe jij je tijd besteedt
 28. Nieuwe zelfinzichten die het hele beeld dat je van jezelf tot nu toe had overhoop gooien
 29. Eindeloos informatie zoeken en informatie lezen zonder iets te doen met die informatie
 30. Onzekerheid over hoe je bezig bent en wat anderen ervan vinden
 31. Bang om negatief beoordeeld te worden
 32. Het gevoel hebben door de mand te kunnen vallen

Als jij maar weet hoe je een probleemanalyse maakt op macro-, meso- en microniveau dan komt het goed toch?

Of wanneer je begrijpt hoe je interviews analyseert?

Of hoe je een onderzoeksdoel formuleert.

Think again.

De echte reden is dat het ook voor jou een grote uitdaging is om een grote moeilijke taak waar je geen ervaring mee hebt zelfstandig voor elkaar te krijgen onder omstandigheden (een zee van vrijheid) die je niet gewend bent terwijl het leven je op allerlei andere gebieden ook nog eens van alles voor de voeten werpt. Niet exact weten wat je qua inhoud moet doen is slechts één van die obstakels.

Wat Gelukkig afstuderen anders maakt, is dat je niet alleen helderheid krijgt wat betreft de inhoud en welke concrete stappen je moet zetten en hoe je die stappen praktisch uitvoert. Je leert ook hoe je het werk gedaan krijgt onder jouw omstandigheden en ondanks alle obstakels die je in de weg zitten.

Dat op een manier die een stuk liever voor jouzelf is dan de manier waarop je jezelf al tijden aan het afbeulen bent zodat je tijdens je afstuderen juist de beste versie van jezelf wordt in plaats van een gestrest persoon in overlevingsmodus.

Gelukkig afstuderen staat voor:

Je goed voelen + het werk gedaan krijgen

Óndanks alle obstakels.

Het doel is dat jij jezelf aan het einde van het traject een overwinnaar voelt. Niet alleen omdat je jouw papiertje in handen hebt, maar dat je ook weer HOE je het ondanks alle obstakels toch voor elkaar gekregen hebt terwijl je ook nog eens goed voor jezelf zorgde.

De toekomst lacht je tegemoet. Echt niet omdat jij nu eindelijk weet hoe je een onderzoek doet. Zelfs niet omdat je jouw papiertje hebt.  Het is omdat jouw vertrouwen in jezelf en je eigen mogelijkheden enorm gegroeid is omdat jij weet hoe je kunt dealen met de dingen die jouw succes in de weg staan.

De lijst met 32 obstakels zijn de obstakels die je namelijk tegen blijft komen in je leven. Want je bent altijd een of ander doel aan het halen of droom aan het realiseren. Daarom moet je leren hoe je dit soort obstakels overwint. Dit geldt niet alleen voor jou, maar voor iedereen die boven het gemiddelde uit wil stijgen.

Een afstudeerperiode is ideaal om dat voor eens en voor altijd te leren. Doe je het nu niet dan zul je moeten wachten op je volgende crisis. Een mens heeft namelijk een duidelijk probleem nodig wat ze no-mather-what willen oplossen voordat ze bereid zijn dingen anders aan te pakken. Voor veel mensen is dat wanneer ze overspannen/burn-out raken en no-mather-what willen herstellen. Het kan dus ook wanneer je vast zit met je scriptie en no-mather-what je diploma wil halen.

Het mooie is dat je met de geleerde lessen een stuk minder vatbaar zult zijn voor overspannenheid en dus ook burn-out. Daarnaast heb je dus een serieuze voorsprong op de arbeidsmarkt. Als je gaat ondernemen kom je gegarandeerd weer deze obstakels tegen en daar kan je dan nu al beter mee dealen.

Ga je een functie in loondienst vervullen dan heb je een voorsprong op de rest: want de meeste jonge mensen zitten nog voor hun crisis als ze in dienst treden en hebben dus nog niet geleerd om effectief te dealen met obstakels.

Jij zult herkennen hoe niet-effectief de mensen werken en hoe ze zichzelf in de weg zitten. Je hebt het bovenal zelf een stuk makkelijker omdat jij wel weet hoe je effectief met obstakels omgaat zodat je jouw doelen behaalt zonder dat dit ten koste gaat van jezelf.

Dus wil je aan het einde van je studie écht voorbereid zijn op het leven erna? Haal dan je diploma met scriptiebegeleiding en coaching van Gelukkig afstuderen en word niet alleen een bachelor of master maar ook een overwinnaar. Een overwinnaar die zoveel krachtiger in het leven staat dan je nu van jezelf kunt voorstellen!

Wat hebben overwinnaars met elkaar gemeen?

 1. Ze weten grenzen te stellen over wat wel en niet haalbaar is zodat ze zichzelf niet overwerken (en zo overspannenheid en dus ook burnout voorkomen).
 2. Ze weten hoe ze opbouwende spanning moeten reguleren.
 3. Ze weten hun focus qua gedachten te verleggen zodra hun hoofd overloopt met piekergedachten.
 4. Ze zorgen goed voor hun energie en zijn bewust van energielekken en energiegevers.
 5. Ze weten door hun manier van communiceren te krijgen wat ze willen.
 6. Ze hebben vertrouwen in zichzelf.
 7. Ze denken positief over zichzelf.
 8. Ze creëren bewust een leven in lijn met wat zij belangrijk vinden.
 9. Ze zijn niet zomaar door omstandigheden of commentaar (of een niet zo’n positieve toon in een mailtje van iemand) omver te blazen.
 10. Ze kennen hun eigen valkuilen en hebben een toolkit om te schakelen zodra ze (bijna) in een valkuil zijn gestapt.
 11. Ze vinden dat zij respect verdienen en serieus genomen dienen te worden.
 12. Ze accepteren dat niet alles wat ze doen perfect is.
 13. Ze zien andere mensen voor wie ze zijn en begrijpen dat niemand er bewust op uit is hen in de weg te zitten (ook al is dat wel waar je praktisch mee te maken hebt).
 14. Ze zien hun eigen waarde en talenten.
 15. Ze durven groot te dromen.
 16. Ze ervaren wel angst maar laten zich niet tegenhouden door angst.
 17. Ze staan het niet toe dat andere mensen hen leegzuigen qua energie.
 18. Ze hebben een optimistische kijk op het leven en herkennen het als andere mensen negatief zijn en gaan daar vervolgens zelf niet in mee.
 19. Ze werken effectief.
 20. Ze bereiken hun doelen.
 21. Ze zijn In staat om zichzelf aan te sturen, ook zonder harde naderende deadline.

Dit is wat je KUNT leren tijdens je afstuderen. Wanneer je bij obstakels niet alleen inhoudelijke hulp inschakelt, maar ook hulp bij het masteren van je brein bij het overwinnen van alle obstakels.

Aan het einde van het traject heb je alle voordelen van het gehaald hebben van je diploma en vanaf dag 1 in het traject begin je al die voordelen te ervaren van de groei naar een overwinnaar. En daar profiteer je voor de rest van je leven zeker weten meer van dan je papiertje.

Wil jij volledig begeleid worden bij je scriptie, zowel qua inhoud als het dealen met niet-inhoudelijke obstakels? Zodat je je diploma haalt en een enorme persoonlijke groei doormaakt? Dan is begeleiding van Gelukkig afstuderen iets voor jou.

Uiteraard hoef je niet NU te beslissen over het aangaan van begeleiding, maar als je interesse hebt is er wel een eerste stap die je nu kunt zetten. Wat ik je voorstel is om een gratis sessie met mij te doen. Deze sessie duurt 40 minuten. Hierin krijg je inhoudelijke feedback op je werk tot nu toe en je krijgt tips afgestemd op jouw obstakels. Studenten halen hier mega-veel waarde uit.

Als eerste mini-stap doe je het volgende: zet hieronder in je bericht welke studie je doet en noem twee momenten waarop je kunt Skypen. Uiteraard mag je dit ook in een mailtje zetten, mijn e-mail is: suus@gelukkigafstuderen.nl Als reactie stuur ik terug wanneer ik kan en wat de tweede mini-stap is.

Heb je wel interesse maar twijfel je of een gratis sessie nu de eerst logische stap voor je is? Stuur dan een berichtje zodat we via mail kunnen afstemmen wat voor jou nu het meest passend is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gelukkig afgestudeerd

“Het is gewoon allemaal super vloeiend en vlekkeloos verlopen. In mijn eentje was het echt niet gelukt. Ik had het hele overzicht niet. Jij hebt het allemaal logisch neergezet en heel die planning die je doorstuurde en die terugkoppeling was superfijn”

Nour, Sociaal Pedagogische Hulpverlening

Lees het hele interview met Nour + de ervaringen van anderen

Gelukkig afgestudeerd

Suus steekt veel tijd, moeite en energie in het begeleiden van zowel jouw scriptie als jezelf. Ze houdt rekening met jou als persoon en kijkt waar jouw krachten en jouw valkuilen liggen. Vanuit deze basis maakt zij een werkschema en geeft ze duidelijke en concrete feedback.

Bas, Sociaal Pedagogische Hulpverlening

Lees de hele review van Bas + de ervaringen van anderen

Gratis e-book

Mag ik je de weg wijzen?

* indicates required