Ervaringen

Ervaringen

Het afstudeerverhaal van Linda (Media Informatie Communicatie)

Ik zag al tegen mijn scriptie op, voordat ik er mee begonnen ben. Ik vond het heel erg lastig dat je vanuit school weinig handvatten kreeg over het afstuderen. Ik voelde me dan ook erg onzeker. Doe ik het wel goed, kan dit wel, is dit niet te groot wat ik wil etc.?

Ondanks deze gevoelens dacht ik dat ik het eerst zelf moest proberen voordat ik hulp in ging schakelen. Ik had er alles aan gedaan en zelf geprobeerd een Plan van Aanpak te maken. Deze had ik ingeleverd en ik kreeg heel veel negatieve feedback over mij heen vanuit school. Wat was er eigenlijk wel goed aan mijn PvA, de paginanummering?

Ik voelde me verschrikkelijk. En dat was de reden dat ik meteen Suus heb gemaild en gevraagd heb om hulp.

Naast mijn afstuderen was ik ook werkzaam bij het bedrijf. Ik vond het heel moeilijk om mijn grenzen aan te geven (8 uur voor het bedrijf, 32 uur afstuderen). Ik maakte al snel veel meer uren voor het bedrijf dan de bedoeling was.

Ik nam contact op met Suus en we bekeken het probleem. Ik had ook een opdracht waar ik zelf niet achter stond. Samen met Suus zijn we gaan kijken naar wat ik wel wilde en wat ik goed kon. Al gauw kwamen we samen tot een geschikte opdracht.

Dit betekende wel dat ik opnieuw moest beginnen en een paar weken achter kwam te lopen op het normale afstudeertraject. Dat vond ik eerst wel moeilijk. Ik was meteen bang dat ik het niet ging redden maar Suus gaf mij weer vertrouwen en door de wekelijkse gesprekken zag ik het weer helemaal zitten.

Elke maandag zat ik wel weer even in een dipje “komt het allemaal wel goed, heb ik wel genoeg gedaan” en na elk skypegesprek op dinsdag kreeg ik de bevestiging dat ik goed bezig was. Dit gaf mij weer motivatie om weer een week door te knallen.

Door de ondersteuning van Suus had ik overzicht in mijn taken. Ik had daardoor een duidelijk beeld van wat er nog moet gebeuren, dat gaf mij veel rust wat ik voorheen niet had. Ik kon weer goed slapen en voelde me veel beter. En dat zorgde ervoor dat ik de verloren tijd stukje bij beetje kon gaan inhalen zonder meer werkdruk.

Door het effectief werken was ik productiever dan voorheen. Deze rust zorgde er ook voor dat ik met mijzelf bezig kon.  Bewust worden van waar ik mee bezig was. Verwacht ik teveel van mijzelf, waarom leg ik mijzelf zoveel druk op, waarom kan ik slecht slapen, waarom geef ik te weinig mijn grenzen aan?

Ik ben deze afstudeerperiode heel bewust met mijzelf aan de slag gegaan door de trainingen van Suus. Ik kan nu veel beter mijn grenzen aangeven, durf vaker nee te zeggen, maak me minder druk om wat anderen daarvan denken. Het belangrijkste is dat ik nu van veel dingen meer bewust ben. Wat wil ik zelf. Waar voel ik mezelf goed bij.

En dat er dingen zijn waar je zelf aan kunt werken. Sommige dingen zijn gewoon trucjes wat ik mijzelf moest aanleren.

Ik ben echt tot de dag van vandaag blij met de begeleiding op persoonlijk vlak. Ik dacht eerst, waar is dat voor nodig? Maar stond er wel open voor. En juist dat heeft mij misschien wel het meest geholpen voor ook nu tijdens mijn werk. Ik heb nu veel meer overzicht en geef duidelijk mijn grenzen aan zonder dat ik mij daar rot over voel.

Waarom zou je anderen aanraden om te investeren in mijn scriptiebegeleiding?

Ik vond het veel geld. Vooral in het begin weet je nog niet heel goed wat je ervoor terug krijgt. Je hebt meer zo’n gevoel van “oké, ik moet het maar proberen”. Maar het is echt elke euro waard geweest om dit te doen.

Linda schreef zelfs een stukje op LinkedIn over haar ervaringen met mijn begeleiding

De ervaring van Bas, Sociaal Pedagogische Hulpverlening

De reden voor mij om scriptiebegeleiding te gaan zoeken was voornamelijk het plannen en het krijgen van overzicht.
Een scriptie is namelijk veel werk en als je eenmaal het overzicht kwijt bent, ben je het overzicht ook écht kwijt. Door hulp te zoeken hiermee hoopte ik meer overzicht te krijgen met betrekking tot mijn scriptie en een planning aan te kunnen houden waardoor ik mijn scriptie voor de deadline af zou krijgen.

Wat was de grootste winst van ons traject?

Dit is denk ik de planning. Ik was een persoon die alles tot het laatst uitstelde. Doordat Suus mij heeft geholpen een planning te maken met daarin duidelijke instructies wanneer ik wat af moest hebben, kreeg ik rust in mijn hoofd. Suus heeft hierbij rekening gehouden met mijn sociale leven en doordat je gebruik maakt van een bepaald werkschema, hoef je na een bepaalde tijd aan je scriptie gewerkt te hebben hier niet meer na om te kijken. Het plannen heeft er dus voor gezorgd dat ik én mijn sociaal leven behield én mijn scriptie op tijd af was.

Waarom zou je andere studenten wel of niet aanraden om met mij te werken?

Ik zou studenten het zeker aanraden om met jou te werken! Je krijgt individuele begeleiding expliciet gericht op jóuw onderzoek. De begeleiders op school kijken voornamelijk naar het grote plaatje van jouw overzicht en hebben meestal een kwartier/half uur de tijd voor jou. Suus steekt veel tijd, moeite en energie in het begeleiden van zowel jouw scriptie als jezelf. Ze houdt rekening met jou als persoon en kijkt waar jouw krachten en jouw valkuilen liggen. Vanuit deze basis maakt zij een werkschema en geeft ze duidelijke en concrete feedback. Het heeft mij zeker geholpen om mijn scriptie zo te vormen als dat hij nu is en het heeft zeker geholpen met het behalen van de scriptie!

De ervaringen van Maaike en Linda, Academie voor Psychotherapie te Amsterdam

  1. Hoe was de situatie voordat jullie bij mij kwamen voor begeleiding?

Nadat onze onderzoeksvraag 3 keer was afgekeurd hebben we besloten om hulp in te schakelen. We kwamen er samen niet uit om tot een goed geformuleerde probleemstelling te komen, gerelateerd aan het integratieve gedachtegoed van onze opleiding. De tijd tikte door, we hadden immers nog maar 3 maanden en moesten het hele onderzoeksproces nog doorlopen.

  1. Wat heeft de begeleiding je opgeleverd?

Een glimlach, rust, overzicht en kaders om het onderzoek smal te houden

  1. Bij welke problemen/behoeften zou je een ander mijn begeleiding aanraden?

Bij een praktijkonderzoek, wanneer de student een chaos ervaart of te groots blijft denken en niet tot een probleemstelling komt.

  1. Welke specifieke dingen vond je fijn in de begeleiding/het contact met mij?

De rust, het vermogen om van iets groots te brengen naar een specifieke probleemstelling. Het vermogen om naast een regulier onderzoek ook onze integratieve werkwijze te vervlechten in het onderzoek waardoor ons onderzoek een meerwaarde is voor de Academie.

Goed nieuws van Merel, Academie voor Psychotherapie, Amsterdam

Ervaringsverhaal van Gloria

  1. Hoe was de situatie voordat je bij mij kwam voor scriptiebegeleiding?

Ik zat hele dagen van ochtend tot eind middag/avond op school of in de bieb, zonder eigenlijk echt te weten wat ik moest doen om vooruit te komen en dan was ik bijvoorbeeld 3 hele dagen kwijt alleen maar aan het maken van een vage planning waaraan ik mij achteraf altijd half aan hield.

Ik zei veel te vaak dagjes uit en andere leuke activiteiten met mijn vrienden/familie af en had dan in die tijd dat ik mee had kunnen gaan alsnog zo goed als niets opgeleverd, of het was totale bagger wat ik had opgeleverd.

Ik was kortom veel tijd kwijt en ook energie, omdat ik hele dagen alleen maar met die scriptie in m’n hoofd zat, en boekte amper tot geen vooruitgang. In mijn ogen was dat alles op alles zetten en 100% voor het afstuderen gaan. Maar dan nog boekte ik geen vooruitgang. Zowel voor mijn gevoel niet, als in het proces gezien niet.

Ik werd hier aardig gestrest, geïrriteerd en heel erg moe van, want het was ook nog eens zo dat ik voor de tweede keer was begonnen met de scriptie en ik dacht nog: “Nu heb ik een bedrijf en een onderwerp voor mijn afstudeeronderzoek heb wat echt dicht aansluit op mijn interesses, nu neem ik het serieus en het loopt alsnog voor geen ene meter?”

Ik werd echt doodmoe van mezelf dat het maar niet lukte, maar ik moest en zou mijn studie afronden in 2018. En ja, dat zei ik de jaren ervoor ook al, maar nu ik juist een frisse start heb gemaakt bij een ander bedrijf met een nieuw onderzoek vond ik dat het nu eens een keer realiteit moest worden.

Maar omdat ik bang was dat ik weer met 100% inzet 0,0 vooruitgang zou boeken, dacht ik maar eens dat ik echt een goede stok achter m’n deur moest vinden. Begeleiding van school was simpelweg niet motiverend genoeg voor mij. Dus toen begon de zoektocht naar externe scriptie hulp die mij écht vooruit helpt en kwam ik al snel op jouw gelukkig afstuderen site.

2a. Wat heeft het werken met mij betekent voor de voortgang van je afstudeerproces?

Door met jou te hebben samengewerkt ben ik echt verder dan ooit gekomen en ben ik zelfs eindelijk afgestudeerd. Jouw hulp heeft me echt die hoognodige stok achter m’n deur gegeven. Het heeft mij ook een heldere blik gegeven op het hele afstuderen.

2b. En wat droeg daar het meest aan bij?

Ik denk dat jouw hulp mij vooral vooruit heeft geholpen doordat je een hele andere kijk had dan algemene scriptiebegeleiders op het afstudeerproces en het plannen ervoor. Jouw methode van effectief werken heeft bijvoorbeeld echt mijn ogen wijd geopend.

Toen je begon uit te leggen over je energie en focus die je maar beperkt optimaal hebt per dag, (wat ik al wist, maar niet precies wist ermee om te gaan) werden mijn dagen zoveel productiever en dan hoefde ik niet eens bij wijze van half 8 ‘s ochtends tot 4 uur ‘s middags op school of in de bieb te zitten. Het zat het hem voornamelijk in dat je mij hebt geholpen mijn tijd goed te verdelen, gebaseerd op wat mij energie geeft en gemotiveerd hebt om vol te houden tot de eindstreep.

  1. Wat heeft deze periode van werken met mij je gebracht in je persoonlijke ontwikkeling?

Ik ben zeker dingen anders gaan zien na de samenwerking met jou. Ik denk namelijk nu voortaan dat als ik echt wat wil bereiken, maar ik heb daar niet genoeg motivatie voor, en toch wil ik het bereiken dat ik het altijd in kleine stukjes moet zien te verdelen en vooral niet moet vergeten om ook genoeg te genieten van de tijd. Als ik mijn tijd alleen maar zou steken in dingen die moeten dan weet ik nu al dat ik er niet ga komen. De leuke en niet-verplichte dingen horen ook in een planning.

  1. Had je met enkel inhoudelijke begeleiding tot hetzelfde resultaat kunnen komen (dus zonder het behandelen van thema’s als effectief werken, je gedachten managen, omdenken etc.)?

Jouw methode van effectief werken had mij erg veel geholpen. Vooral ook de uitleg die je erbij gaf sprak mij erg aan, omdat ik wist dat ik én goed bezig zou zijn met mijn scriptie én gewoon nog genoeg vrije tijd over zou hebben. Dat was ook echt het geval. Ik had veel meer rust aan m’n hoofd, maar zat ook in een goed ‘scriptie-ritme’. Als het me dan weer even niet lukte, kon ik dat ook gelijk aangeven en wist je mij ook snel weer op de rails te krijgen door mij extra te motiveren met toepasselijke theorieën of gewoon een goed gesprekje hoe ik verder moest.

  1. Waarom zou je andere studenten aanraden om te investeren in mijn scriptiebegeleiding?

Het was voor mij echt een investering in mezelf. Ik wilde mezelf namelijk echt verbeteren in het plannen en serieus aan de slag te gaan met mijn scriptie. Daarnaast denk ik dat als je echt het gevoel hebt dat je op bent en niemand jou echt kan helpen om vooruit te komen, omdat niemand het in ‘je eigen begrijpelijke’ taal kan uitleggen of alleen maar met dezelfde algemene planning tips komt, dat iemand met jouw hulp echt tot z’n rech komt. Ik had in ieder geval echt het gevoel dat ik investeerde in werkprogressie in m’n scriptie en tegelijkertijd in veel minder stress en meer rust in het dagelijks leven. Oftewel gewoon een leven naast de scriptie.

  1. Heb je nog tips/aanbevelingen/ideeën voor mij om volgende studenten nog beter van dienst te zijn?

Just keep up the good work you’re doing! 🙂

  1. Is er verder nog iets wat je kwijt wil richting mij?

Ik ben nog steeds echt oprecht heel blij dat je dit doet, want jouw hulp is echt precies wat ik en blijkbaar vele anderen nog nodig hadden/hebben. Cliché misschien, maar zonder jou was ik nog steeds dezelfde rondjes aan het lopen en nog meer onnodig collegegeld kwijt en zeer kostbare tijd verspild.

De ervaring van Helga, coachopleiding

1. Wat was de reden dat je bij mij kwam?
Uitstelgedrag, niet overzien van wat er nodig is.

2. Wat heeft het grootste verschil voor je gemaakt?
Het opdelen in kleine stukken, daardoor kreeg ik overzicht.

3. Waarom zou je mij wel of niet aanraden bij mensen die vast zitten met een omvangrijk project?
Ik zou je zeker aanraden. Je hebt een prettige, vasthoudende no-nonsense manier van werken. En goed en precies overzicht van wat er nodig is.

De ervaring van Lisa, Sociale Wetenschappen

Wat was het probleem wat je had voordat je bij mij kwam?

Het afronden van mijn thesis die ik om persoonlijke redenen een paar keer stop moest zetten waardoor het een moeilijk proces voor me werd.

Wat is de grootste winst van ons traject?

Leren overzicht krijgen in een enorm grote taak. Plannen om het beste uit mezelf te halen en functioneel te werken. Zelfvertrouwen in mijn kunnen
terugkrijgen. En ook een stuk mentale support en tips in de wat lastigere tijden.

Waarom zou je andere mensen adviseren om met mij samen te werken?

Suus gaat met je mee de diepte in en begeleidt je op een heel persoonlijke en fijne manier. Ze is erg flexibel en coacht je op de vlakken die jij op dat moment nodig hebt. Je kan met veel bij haar terecht. Mede daardoor had ik echt het gevoel dat ik iemand naast me had staan, om daarna weer zelf op volle kracht vooruit te gaan. Verder is ze super goed in structureren en alles behapbaar maken zodat je zo functioneel mogelijk aan je doelen kan werken.

Suus is enorm flexibel, open en doelgericht. Ze luistert naar je verhaal en behoeftes en probeert dan op zo’n manier te coachen dat je vooruit kan.
Maar dan wel op een manier die fijn voelt. Naast het halen van je doelen is het voor Suus ook heel belangrijk hoe jij je zelf voelt, waardoor ik ook persoonlijke groei heb ervaren tijdens het coachingsproces voor mijn thesis. Ze past haar coaching ieder moment aan aan wat jij nodig hebt. Of dat nu een planning is, ontspanningsoefeningen of een goed gesprek. Het allerfijnste aan de coaching was minder stress na elk skypegesprek met Suus.

Het afstudeerverhaal van Han, International Business Management

Voordat ik met Suus contact opnam heb ik dagen, weken en maanden zitten stoeien met mijn scriptie. Omdat ik de 10 jaar deadline naderde en al jaren niet meer in de boeken had gekeken, was ik erg onzeker of ik met mijn scriptie wel op de goede weg was en of het niveau wel voldoende was.

Toen ik in alle onzekerheid op zaterdagavond tussen 23:00 en 0:00 Suus een berichtje stuurde kreeg ik binnen een half uur al een hele uitgebreide reactie waarin Suus aangaf de situatie te herkennen en ze mij goed zou kunnen helpen. Wat een opluchting dat ik eindelijk iemand had benaderd om mij te begeleiden bij het afronden van mijn scriptie.

Suus is een enorm geschikte vrouw die je op alle mogelijke manieren wil helpen zo snel mogelijk dat papiertje binnen te slepen. Door middel van hele duidelijke afspraken en structuren begeleidt Suus je door de, in jouw ogen ontstane, scriptie jungle.

Ik kan iedereen die op wat voor manier met zijn of haar opleiding aan het stoeien is Suus aanbevelen.

Nogmaals dank voor de geweldige begeleiding, rust die je uitstraalt en het vertrouwen dat je me hebt gegeven waardoor ik er zelf in ben gaan geloven!

Interview met Nour, Sociaal Pedagogische Hulpverlening

Heb je het vragen van hulp lang uitgesteld?

‘Eerst dacht ik, ik ga het eerst even zelf proberen en toen na een maand of anderhalve maand heb ik wel hulp ingeschakeld. Nadat ik mijn vooronderzoek afgekeurd terug had gekregen was dat.

Heeft de begeleiding invloed gehad op de stress die je ervaarde?

‘Ja, ik had niet meer het idee dat ik er helemaal alleen voor stond. Dan heb je gewoon een schouder waar je op kan leunen. Dus ik heb er wel minder stress door ervaren.’

Wat ben je anders gaan doen door de begeleiding?

‘Ik heb sowieso een nieuwe schrijfstijl en ik heb geleerd hoe je het document er netter uit kan laten zien. Jouw manier van plannen was fijn en jouw manier van werken heb ik aangeleerd met die 20 minuten telkens. Ik heb nu ook geleerd hoe je een scriptie kunt schrijven. Dat kon ik eerst niet.’

Was het zonder hulp niet gelukt?

‘Ja bij mij wel in ieder geval.’

Hoe voelt het dat je nu afgestudeerd bent?

‘Ja chill. Ik ben echt superblij. Ik ben echt blij dat ik hulp heb ingeschakeld want zonder hulp was het echt niet gelukt. Nu ben ik er gewoon vanaf. Van al die stress en van al het gedoe. Nu heb ik het gewoon op tijd afgerond ook. We zaten nog voor de deadline.

Het is gewoon allemaal super vloeiend en vlekkeloos verlopen. In mijn eentje was het echt niet gelukt. Ik had het hele overzicht niet. Jij hebt het allemaal logisch neergezet en heel die planning die je doorstuurde en die terugkoppeling was superfijn. Dat was gewoon top.’

Wat als je geen hulp had ingeschakeld?

‘Zonder hulp had ik meer stress ervaren. Een half jaar uitstel nodig gehad omdat ik zou zijn gestopt na het twee keer fout terugkrijgen van mijn scriptie. Dus sowieso minder stress: dat is het grootste punt.’

Zijn er momenten in de scriptiebegeleiding die je zijn bijgebleven?
‘De Skypegesprekken vond ik heel erg fijn. Dan heb je echt contact. Al je vragen kun je stellen en dan kan je weer even gerustgesteld worden. De momenten dat ik de terugkoppeling over de mail terug kreeg en dat er dan ook echt in stond van dit en dit ga je doen. Zus en zo ga je het aanpakken. Dat vond ik superfijn. Ook dat we gingen proosten. Dat was leuk.

Ervaring Amber – Sociaal Pedagogisch Hulpverlener

‘Op het moment dat ik besloot om begeleiding in te schakelen stelde ik alle taken rondom mijn bachelor voor mij uit. Ik had moeite met opstarten en ik had geen overzicht van wat ik allemaal nog moest doen.

Door de begeleiding van Suus kon ik heel gestructureerd met duidelijke opdrachten mijn bachelor schrijven. Het zorgde voor een rode draad in mijn onderzoek. Ook gaf het mijzelf veel rust en ik had hierdoor vertrouwen in mijn stuk.

Ik zou het zeker aanraken om Suus in te schakelen voor begeleiding bij het afstuderen. Het scheelt heel veel stress, waardoor ik het de kosten meer dan waard vind.’

Proosten met Marlotte, Logopedie

Met Marlotte ging ik na het afstuderen proosten. Ze verraste mij met prachtige bloemen en een hele toffe illustratie

Tussentijdse reactie van Levi, Geschiedenis

“Ik ben tevreden met het resultaat, maar nog meer met het feit dat ik ondanks tegenslag en ontwijking, wel steeds opnieuw verder ben gegaan met schrijven. Vorige week was een beetje angst al vaak de reden om het werk telkens uit te stellen.”

Terugkoppeling student Bestuurskunde na gratis sessie

“Afgelopen vrijdag is mijn verdediging geweest, en ik heb mijn scriptie met een 8,5 gehaald en de verdediging met een 9,0. Onze eenmalige kennismakingssessie heeft mij mede enorm geprikkeld om als een gek aan het werk te gaan, en de teksten te structureren en her en der te herschrijven.

Ik had simpelweg een positief duwtje nodig;  ben soms nog steeds enorm faalangstig. Na jouw feedback vielen ineens alle puzzelstukjes op zijn plaats, en schreef het zich vanzelf. Ik had helaas een begeleider, die mij ontzettend (onnodig) onzeker heeft gemaakt.

Bij studenten zal ik je zeker aanbevelen, en ik wil waarschijnlijk gebruik gaan maken van je hulp als ik begonnen ben met de pre-master.

“Ik heb nu al zoveel meer rust in mijn hoofd, vergeleken met al die weken dat ik maar wat aan het doen was. Nu ben ik eindelijk op een gestructureerde manier bezig.”

Reacties op de training effectief werken die je er ook bij krijgt:

“Jouw methode werkt zó goed, dat is onbetaalbaar. Ik heb zelf ontzettend veel gehad aan deze training en ik werk nu dagelijks volgens deze methode. Suus Venings is de reddende engel in mijn chaotische waan van de dag.”
Gwendolyn

“Doen doen doen! Na de training van Suus kan ik ineens met superfocus werken!

Ook zo’n moeite om je dag productief te maken? Wil jij ook met superfocus werken? Het kan echt! Met de methode van Suus is werk ik echt gefocust en ben ik productief in plaats van dat ik maar wat doe. Heerlijk om al die vinkjes van afgeronde taken te zien als je klaar bent 😊”
Karin

“Absoluut een aanrader!! “Uit eigen ervaring weet ik hoe goed dit nu werkt. Ik gebruik het elke dag!”
Simone

“Dit is echt een aanrader! De methode van Suus Venings geeft zoveel houvast. En het is niet moeilijk of ingewikkeld.”
Martha

“Ik gebruik het ook en ik ervaar meer vrijheid en kan beter prioriteiten stellen, echt heel fijn!”
Sheila

“Dankzij Suus krijg ik nu veel meer gedaan in kortere tijd. En heb ik nu veel meer overzicht, mijn hoofd is veel leger en ik snap nu eindelijk het doel van het hebben van een goede planning en hoe ik kan plannen. Dankzij Suus ben ik productiever en dat op een leuke speelse manier. Geen moeilijk gedoe maar je krijgt super concrete praktische toepasbare tips die meteen een groot verschil maken.”
Jenny

In het voorwoord van Kim:

“Als laatste wil ik mijn waardering uiten voor Suus Venings. Zonder haar scriptiebegeleiding had ik deze afstudeeropdracht niet tot dit eindresultaat kunnen volbrengen. Ik wil haar daarnaast bedanken voor haar bemoediging. Dit heeft er voor gezorgd dat ik ben gaan geloven in mijn afstudeeropdracht en dat ik hier al mijn passie in heb verwerkt.”

Reactie van Marieke, Human Development

“Het voelt nu helemaal of ik op het juiste spoor zit. Back on track en ook nog in een trein die rijdt, dat voelt een stuk beter dan verdrietig bij een ontspoorde trein zitten kijken. Wat ben ik blij met mijn keuze om jou te benaderen…precies wat ik nodig had!!”

Ervaringsverhaal van Walter, Commerciële Economie

 “Toen ik je benaderde zat ik helemaal klem in alle informatie die ik had verzameld en in het schrijfproces zelf. Ik had eigenlijk geen idee hoe ik alles samen kon brengen tot één logisch geheel. Ik wist niet meer wat ik met alle info moest doen en in welke vorm (opbouw) ik het moest gieten. Doordat ik geen idee had waar ik heen moest, was ik alle motivatie verloren en had er weinig vertrouwen in dat alles goed zou komen.

De grootste winst voor mij was dat ik met iemand over de opbouw en inhoud van de scriptie kon praten die in principe buiten het proces zelf stond. Een kijk op de scriptie zelf van een ‘buitenstaander’ was voor mij erg waardevol. Door dit met jou te bespreken begon ik alle informatie weer te ordenen en begon ik langzaam een opbouw van de scriptie te zien. Dit was voor mij de grootste winst.

Wat voor mij ook waardevol is geweest, is het effectief werken. Met name toen je mij net vertelde over de methode heb ik er veel aan gehad. Maar ik merkte wel dat ik het lastig vond om die manier van werken vast te houden (met name de tijdsplanning van blokjes van 20 minuten), maar het was zeker waardevol om vorderingen te maken aan het begin. Het opdelen van grote taken in verschillende kleine taakjes heeft me geholpen om alles overzichtelijk te maken.

Ik adviseer een samenwerking met jou aan andere studenten omdat het helpt om een overzicht te krijgen van alles wat er nog te doen staat. Nadat het weer overzichtelijk is geworden, ben je zo flexibel om de student te helpen waar hij dat nodig heeft. Je houdt je niet vast aan een bepaald traject. Ik denk dat deze persoonlijke benadering erg belangrijk is.”

Reactie van mijn studiegenoot Nienke, Nederlandse taal en cultuur

“Wow Suus! Echt onwijsss bedankt! Ik ga alles morgen bekijken maar alleen je mail al is zooo de spijker op z’n kop!!! Je bent echt geniaal! Echt! Niet omdat je me zo goed helpt (dat ook) maar ook omdat je zo fucking slim bent! Ik heb ook echt altijd meteen wat aan jouw advies!”

Berichtje van Daan, International Tourism Management & Consultancy

“Ik mocht vandaag mijn scriptie verdedigen. En ik ben geslaagd!!!! Super toch. Allemaal dankzij jouw hulp! Zonder jou had ik het nooit gered.”

‘Geslaagd mailtje’ van Linda, Educatieve Master

 

Reactie na gratis sessie, student HRM

“Goed nieuws mijn conceptueel model, centrale vraag en hoofdvragen zijn goedgekeurd. Eindelijk!!!! Bedankt voor je hulp ik zat echt vast.”

Reactie na inleveren plan van aanpak, student Toerisme

“Eindelijk iets volledigs ingeleverd waar ik 1000% achter sta en begrijp! Zonder jouw hulp was het me echt niet gelukt!”

Reactie Marlotte op terugkoppeling, Logopedie

“Dankjewel weer voor het uitgebreide document. Jeetje, wat super fijn. Ik wist gewoon precies wat ik moest doen. Anders was ik alleen maar gaan dwalen en nu heb ik gewoon effectief kunnen werken :)”

Reactie op terugkoppeling, Maatschappelijk Werk en Dienstverlening

“Super tof hoe jij alles zo maakt en dat het er makkelijk uitziet. Thanks!!”

Reactie op terugkoppeling Daan, International Tourism Management & Consultancy

“Ik ben nu aan het genieten. Je methode heeft gewerkt vandaag. Ik heb een productieve dag achter de rug. Bedankt voor de taakjes en je tips.”

Tussentijdse review van Nour, Sociaal Pedagogische Hulpverlening

Waarom heb je scriptiehulp gezocht?

Ik had geen overzicht meer over het vele werk wat nog moest worden gedaan voor mijn scriptie. Daarnaast snapte ik niet wat er van mij verwacht werd. Ik raakte in paniek omdat ik het wel op tijd af wilde hebben en niet het idee had dat dit ging zonder extra begeleiding. Daarom ben ik op het internet gaan zoeken.

Wat heeft de begeleiding je tot nu toe opgeleverd?

Ik heb meer overzicht gekregen over het maken van mijn scriptie waardoor ik iets meer rust vind. Ook heb ik het idee dat ik er niet volledig alleen voor sta waardoor ik het gevoel heb dat ik meer adem kan halen en nog een leven naast mijn scriptie kan hebben.

Waarom zou je andere studenten aanraden om met mij samen te werken?

Er wordt altijd snel antwoord gegeven op de vragen die ik over de e-mail stel. Daarnaast helpt Suus ook met effectief studeren. De wekelijkse skype sessies zijn fijn en ik heb het idee dat hier aandacht aan wordt besteed. Het lijkt mij een meer persoonlijkere benadering in vergelijking met andere scriptiebegeleiders die ik online heb gevonden.

Ervaring persoonlijke coaching, Ron

Ik heb te lang gedroomd hoe het zou zijn als ik een coach had die me kan helpen om mijn leven meer structuur te geven en dat duwtje in m’n rug te geven wanneer ik het nodig heb. Op het moment dat ik het opgaf om mijn scriptie van een post hbo studie af te ronden, ben ik Suus tegengekomen.

Ik heb nu de keuze gemaakt om te investeren in mezelf en het verleden af te sluiten. Suus heeft mijn leven positief veranderd. Alleen was me dit zeker niet gelukt. De toegevoegde waarde is niet uit te drukken in geld.

Reactie na gratis sessie Sophie, International Business and Management Studies:

“Je hebt me heel goed op weg geholpen met het Skype gesprek. Het heeft me veel meer duidelijkheid gegeven over het onderwerp an sich en hoe ik nu verder moet. Ik wil je heel erg bedanken voor je tijd. Ik heb je website al doorgestuurd naar een aantal vrienden en klasgenoten! 😊”

Reactie na gratis sessie student Fiscaal recht en economie:

“Ik heb vanochtend mijn afstudeerdocent gesproken en die vond het ombouwen van m’n plan van aanpak ook een heel goed idee! Zo zie je maar weer hoe je me geholpen hebt met een kort gesprek waaruit jij dan de relevante informatie kunt filteren.. Ik ga ‘t ombouwen! Superbedankt!”

Meer ervaringen die ik terug heb gekregen gedurende een traject:

“Ik stel nu mijn grenzen omdat ik weet wat mijn eigen prioriteiten zijn”

“Ik slaap veel beter.”

“Ik krijg wat ik moet doen elke keer precies in een week voor elkaar en dat voelt goed.”

“Ik merk dat ik nu veel sneller werk omdat ik focus.”

“Ik kijk nu veel positiever naar het leven.”

“Als ik in mijn hoofd schiet en mij ‘s nachts zorgen maak dan ga ik daar niet meer in mee.”

“Ik merk dat ik iedere dag veel fitter ben”

“Duizend maal dank!!!! Ik heb het ingeleverd. Zonder jou zat ik nog steeds te huilen in een hoekje. Je hebt me nu al zo gigantisch geholpen, niet alleen met school maar ook met mijzelf.”

“Zo fijn dat je niet alleen mijn mailtjes leest zoals het er staat maar dat je het ook nog eens goed weet te interpreteren en daarbij weer die positiviteit en motivatie push te geven! :)”

“Ik heb me aan mijn uren gehouden en had zelfs nog vrije tijd over. Heel fijn.”

“Mijn vriend zei: Je bent veel zelfverzekerder geworden sinds je hiermee bezig bent.”

“Het lijkt mij nu zelfs leuk om met mijn scriptiebegeleider van school te spreken. Ik sta nu veel sterker.”

“Eindelijk iets volledigs ingeleverd waar ik 1000% achter sta en begrijp! Zonder jouw hulp was het me echt niet gelukt!”

“Super tof hoe jij alles zo maakt en dat het er makkelijk uitziet. Thanks!!”

“Dankjewel weer voor het uitgebreide document. Jeetje, wat super fijn. Ik wist gewoon precies wat ik moest doen. Anders was ik alleen maar gaan dwalen en nu heb ik gewoon effectief kunnen werken :)”

“Het voelt nu helemaal of ik op het juiste spoor zit. Back on track en ook nog in een trein die rijdt, dat voelt een stuk beter dan verdrietig bij een ontspoorde trein zitten kijken. Wat ben ik blij met mijn keuze om jou te benaderen…precies wat ik nodig had!!”

Met iedere geslaagde student volgt een viermomentje

Gelukkig afgestudeerd

“Het is gewoon allemaal super vloeiend en vlekkeloos verlopen. In mijn eentje was het echt niet gelukt. Ik had het hele overzicht niet. Jij hebt het allemaal logisch neergezet en heel die planning die je doorstuurde en die terugkoppeling was superfijn”

Nour, Sociaal Pedagogische Hulpverlening

Lees het hele interview met Nour + de ervaringen van anderen

Gelukkig afgestudeerd

Suus steekt veel tijd, moeite en energie in het begeleiden van zowel jouw scriptie als jezelf. Ze houdt rekening met jou als persoon en kijkt waar jouw krachten en jouw valkuilen liggen. Vanuit deze basis maakt zij een werkschema en geeft ze duidelijke en concrete feedback.

Bas, Sociaal Pedagogische Hulpverlening

Lees de hele review van Bas + de ervaringen van anderen

Gratis e-book

Mag ik je de weg wijzen?

* indicates required