ADHD / ADD transformatietraject

ADHD / ADD transformatietraject

Je bent thuis aan het werk. Tenminste dat is de bedoeling. Je weet dat je over enkele weken of maanden je scriptie af moet hebben maar als je zo door gaat ziet het er niet naar uit dat het gaat lukken. Je mist structuur en regelmaat. Je hebt niet precies helder wat je nou wanneer moet doen. Je stelt uit en wanneer je wel bezig bent, ben je soms een hele dag kwijt zonder dat je het gevoel hebt werkelijk opgeschoten te zijn. Nu ben je aan het kijken of er iemand is die je kan helpen.

Goed dat je mij gevonden hebt! Mijn naam is Suus Venings en sinds vier jaar begeleid ik studenten bij hun afstuderen. Ik ben zelf drie keer afgestudeerd: 1x hbo Sociaal Pedagogische Hulpverlening, 1x WO bachelor Nederlandse Taal en Cultuur en 1x WO master Taalbeheersing.

Dankzij mijn laatste scriptie ben ik een ervaringsdeskundige geworden in studievertraging… Het ging op alle vlakken mis. Ik kon de vrijheid die ik had niet managen. Ik had mijn onderzoek niet goed afgebakend en bleef gaandeweg mijn onderzoeksvraag en doel maar wijzigen. Ik kon voor ieder hoofdstuk steeds maar niet de juiste insteek vinden waardoor ik tientallen versies van ieder hoofdstuk creëerde. Het beheerste 2,5 jaar mijn leven. In deze periode kreeg ik ook de diagnose ADD.

Inmiddels ben ik zes jaar verder. Ik herken mijzelf van toen niet meer terug. Ik heb volledig voor mijzelf uitgevonden hoe ik mijzelf en mijn leven kan managen. Ik weet dat ik inmiddels in staat zou zijn om een scriptie in twaalf weken te schrijven omdat ik nu weet hoe je het gehele proces en het proces per hoofdstuk zo efficiënt (en afgebakend) mogelijk aanpakt. Omdat ik mijn energie nu goed weet te managen zouden het geen twaalf weken fulltime zijn, maar zou ik er per week slechts vijftien uur aan hoeven te zitten.

Via mijn onderneming Gelukkig afstuderen help ik jou om je ‘scriptieleven’ te transformeren. Ik geef jou de begeleiding die ik destijds zelf zo goed had kunnen gebruiken. Met transformeren bedoel ik dat je niet dienend gedrag duurzaam transformeert waarmee je jezelf nu in de weg zit om vervolgens wel consistent te presteren. Alles is speciaal afgestemd op studenten met de kenmerken van ADD / ADHD. Daarnaast leer ik je hoe jij met veel minder uren in de week werken volwaardig kunt presteren. Waar vanuit school een week fulltime voor staat, betekent bij Gelukkig afstuderen twaalf tot vijftien uren. Tot slot help ik je het afstudeerproces te stroomlijnen door aan te geven wat de meest logische volgende stap is en op welke manier je die stap zo efficiënt mogelijk kunt aanpakken.

Wat ervaar je met mijn begeleiding?

 • Je staat er niet langer alleen voor
 • Je weet per week waar jij je mee bezig moet houden
 • Je hebt helderheid, overzicht en richting
 • Je weet wat je moet doen af te bakenen en efficiënt aan te pakken
 • Je hebt een stok achter de deur
 • Je weet je veel meer te bereiken in minder tijd en houdt energie over
 • Je werkt meer gestructureerd en doelgericht
 • Je maakt jezelf dienende gedrags- en gedachtengewoonten eigen
 • Je hebt minder last van onrust in je hoofd, stress, schaamte/ontevredenheid over jezelf
 • Je ontwikkelend een nieuwe kijk op jezelf als iemand met ADD / ADHD
 • Je komt gedurende het proces steeds verder los van de niet-dienende aspecten van ADD / ADHD
 • Je groeit blijvend als mens en neemt wat je leert mee je verdere leven en carrière in
 • Je bouwt weer vertrouwen op in je eigen kunnen en je voelt dan ook weer vertrouwen dat jij je diploma haalt.

Wat krijg je?

>> Wekelijkse 1-1 sessies via Skype met daarin transformatiecoaching en begeleiding bij het organiseren van je afstudeerproces (wat doe je wanneer, hoe pak je dat efficiënt aan)

>> Documenten die je ondersteunen bij een efficiënte aanpak van bepaalde scriptieonderdelen

>> Materiaal bij de transformatiecoaching

>> Toegang tot verschillende online trainingen zoals ‘effectief werken’ en ‘rust in je hoofd’.

Let op: de inhoud van je scriptie wordt dus niet voorgekauwd of overgenomen

In deze begeleiding ga ik ervan uit dat je zelf de expert bent over jouw vakgebied en dat je ook zelf kunt schrijven maar dat het je simpelweg niet lukt om jezelf aan de slag te zetten en eenmaal aan de slag je tijd en energie optimaal te benutten. Ik kauw dus niet de inhoud voor en neem het werk ook niet van je over.

Wel kijk ik aan het begin van onze samenwerking een keer (zeer) kritisch mee naar de afbakening en rode draad binnen je opzet.
Verder ligt de focus om jou in een situatie te krijgen waarin je in een situatie van vrijheid consistent weet te presteren en te ontspannen.

Wat kost het?

De investering bedraagt 450 euro voor vijf weken en het bedrag is vrijgesteld van btw.

Ben je benieuwd? Dan mag je een gratis sessie aanvragen. Hierin ga ik na of ik de juiste persoon ben om jou te begeleiden en maak ik nog concreter wat ik precies voor je kan betekenen en hoe dat in zijn werk gaat. Daarna beslis je of je begeleiding wil.

Stuur een mailtje naar suus@gelukkigafstuderen.nl 
Geef in je bericht aan dat je een gratis sessie in wil plannen voor het ADD / ADHD transformatietraject. Noem verder even welke studie je doet en waar je nu staat in het afstudeertraject (voor of na de data-verzameling). Dan stuur ik je een berichtje terug met wanneer wij een gratis sessie kunnen doen.

Enkele ervaringen

“Door de ondersteuning van Suus had ik overzicht in mijn taken. Ik had daardoor een duidelijk beeld van wat er nog moet gebeuren, dat gaf mij veel rust wat ik voorheen niet had. Ik kon weer goed slapen en voelde me veel beter. En dat zorgde ervoor dat ik de verloren tijd stukje bij beetje kon gaan inhalen zonder meer werkdruk.”
Linda de Greef, Media Informatie Communicatie

“Ik was een persoon die alles tot het laatst uitstelde. Doordat Suus mij heeft geholpen een planning te maken met daarin duidelijke instructies wanneer ik wat af moest hebben, kreeg ik rust in mijn hoofd. Het plannen heeft er dus voor gezorgd dat ik én mijn sociaal leven behield én mijn scriptie op tijd af was.”
Bas, Sociaal Pedagogische Hulpverlening

Ik denk dat jouw hulp mij vooral vooruit heeft geholpen doordat je een hele andere kijk had dan algemene scriptiebegeleiders op het afstudeerproces en het plannen ervoor. Jouw methode van effectief werken heeft bijvoorbeeld echt mijn ogen wijd geopend.
Gloria, Toerisme

Trefwoorden: scriptie begeleiding, scriptiebegeleiding, scriptiehulp, afstuderen, thesis, hulp onderzoek, add coaching, adhd coaching

Gelukkig afgestudeerd

“Het is gewoon allemaal super vloeiend en vlekkeloos verlopen. In mijn eentje was het echt niet gelukt. Ik had het hele overzicht niet. Jij hebt het allemaal logisch neergezet en heel die planning die je doorstuurde en die terugkoppeling was superfijn”

Nour, Sociaal Pedagogische Hulpverlening

Lees het hele interview met Nour + de ervaringen van anderen

Gelukkig afgestudeerd

Suus steekt veel tijd, moeite en energie in het begeleiden van zowel jouw scriptie als jezelf. Ze houdt rekening met jou als persoon en kijkt waar jouw krachten en jouw valkuilen liggen. Vanuit deze basis maakt zij een werkschema en geeft ze duidelijke en concrete feedback.

Bas, Sociaal Pedagogische Hulpverlening

Lees de hele review van Bas + de ervaringen van anderen

Gratis e-book

Mag ik je de weg wijzen?

* indicates required