Aanbod

Aanbod

Dit is wat werken met mij je brengt:

❥ Zodra je gaat zitten om te werken aan je scriptie weet je precies WAT je moet doen en HOE je het moet doen.

❥ In een week krijg jij gedaan waar je al maanden mee zit te stoeien.

❥ Obstakels die het werken aan je scriptie belemmeren zijn uit de weg geruimd of je hebt een manier gevonden om er omheen te werken.

❥ Je bent weer in verbinding met de begeleider(s) van school en je weet eindelijk precies van ze te vragen wat je nodig hebt.

❥ Je ervaart weer vrije tijd waarin het je lukt om het werk los te laten en echt te ontspannen en te genieten van leuke dingen.

❥ Het lukt je steeds beter om alle dingen die je in je leven te doen hebt te managen.

❥ Je ziet de rode draad weer, weet waar je mee bezig bent en waar het naar toe gaat.

Als je met mij gaat werken is het klaar met het loos stoppen van tijd in je scriptie. Je werkt er effectief aan of je werkt niet. Hoe leuk die grote ambities van je zijn die je in je scriptie hebt gestopt: ik maak er korte metten mee. Die grote dromen van jou komen na je scriptie.

Je gaat helemaal niks groots oplossen of baanbrekende adviezen geven. Je gaat de verplichte stappen doorlopen die bij het doen van onderzoek horen en je beoordelingscriteria zijn leidend.

Kortom: jij gaat onder mijn leiding de boel zo (om)vormen dat het voor jou (weer) te behappen wordt en daarnaast zorg je ervoor dat je de juiste mensen meekrijgt.

Ik ga je niet weg laten komen met excuses. Ik ga je niet weg laten komen met eeuwig getwijfel. Ik ga je niet weg laten komen met eindeloos zoekgedrag.

En wie ben ik om jou daar niet mee weg te laten komen? Jouw steun en toeverlaat in deze periode. Iemand die je de weg wijst, helpt af te bakenen en actief helpt invulling te geven aan ieder onderdeel van je scriptie.

Ik ben de persoon geworden die ik zelf nodig had gehad tijdens mijn eigen afstuderen. Mijn hbo SPH en bachelor Nederlands gingen nog wel. Maar met mijn master ging ik compleet de mist in.

Ik was al een jaar kwijt met het vinden van een onderwerp en het krijgen van een ‘go’. Eenmaal bezig liep ik weer vast. Het was een langzame eenzame weg. Ik schaamde mij dat het niet lukte en voelde mij schuldig dat ik iedereen teleur stelde. Ik dacht ook dat het aan mij lag en dat het iets met mijn ADD te maken had.

In werkelijkheid bleek vooral mijn onderzoek niet afgebakend en behapbaar. Na nog een jaar werken, werd het geheel afgekeurd. Pas 2,5 jaar na het starten, was het klaar. Dit had minstens 5x sneller gekund met de juiste begeleiding.

Mijn verhaal is geen uitzondering helaas.

Ik laat jou niet dezelfde stomme fouten maken als ik gedaan heb. Ik vertel je liever in een keer de makkelijkste en korste weg. Ook bescherm ik je tegen je eigen valkuilen zodat je geen tijd verliest aan dingen die niet noodzakelijk zijn.

Wat er vaak zonder goede begeleiding gebeurt:

 • Studenten zijn maanden tot jaren bezig met hun plan van aanpak in plaats van een week of 6
 • Studenten overschatten wat ze kunnen doen in een scriptie en hebben te ambitieuze ideeën. Beginnen ze hier toch aan, lopen ze in de uitvoering vast.
 • Hoe meer informatie en kennis er is verzameld, hoe moeilijker het voor de student is om nog een rode draad te zien, keuzes te maken en af te bakenen.
 • Studenten voelen zich afhankelijk van de hoeveelheid tijd en aandacht die een docent bereid is hen te geven en deze is altijd beperkt.
 • Studenten missen een helikopterview als het om de scriptie in z’n geheel gaat wegens gebrek aan ervaring met onderzoek doen. Docenten kijken alleen losse scriptieonderdelen na, maar helpen tussendoor niet met het grotere plaatje en de samenhang van de onderdelen. Het geheel wordt pas beoordeeld als een student de eerste keer het geheel inlevert en dan blijkt het opeens niet te voldoen, wat vaak als een verrassing komt gezien de docent eerder niet zoveel op te merken had.

Herken je hier iets in? Dreigt het bij jou die kant op te gaan?

Laat mij je helpen!

In zes weken tijd bouwen we je scriptie/meesterproef op zodat je daarna kan beginnen met het doen van je dataverzameling. Daarnaast krijg je een online training effectief werken zodat je de tijd die je aan je scriptie besteedt goed benut.

Wat krijg je precies?

Wij bouwen in zes weken je plan van aanpak op in lijn met de opleidingseisen. Dit proces heb ik opgesplitst in kleine concrete deelstappen. Ik bereid je tijdens onze wekelijkse sessie via Skype inhoudelijk voor op de stappen die jij de komende week moet gaan zetten. Voor iedere stap lever ik hulpdocumenten aan. Denk daarbij aan werkbladen, hoofdstukstructuren, voorzetjes en instructies die aan jou persoonlijk zijn gericht. Ook zet ik precies op een rijtje in welke volgorde je aan de slag moet. Je gaat dus een week heel gericht aan de slag. Een dag voor onze volgende afspraak, stuur je wat je hebt gedaan en wat je eventuele vragen zijn. Ik kijk jouw werk na op inhoud en rode draad. Ook bereid ik jouw volgende stappen inhoudelijk voor zodat we deze tijdens de sessie weer kunnen bespreken.

Verder ontvang je:
– Na de eerste/tweede sessie een blauwdruk van je scriptie. Hierin staat door mij in de kern uitgeschreven wat: je aanleiding is, je probleemstelling, je doel, je onderzoeksvraag, deelvragen, wat je in het theoretisch kader gaat doen, wat je methode is en hoe je interviewvragen samen gaan hangen met de theorie, de aard van je resultaten, de aard van je conclusies en de aard van je aanbevelingen.
– Je krijgt je interviewvragen volledig uitgewerkt aangeleverd nadat we ze besproken hebben, deze hangen uiteraard samen met de literatuur. De vragen zijn zo goed opgesteld dat je ook echt de informatie verzamelt die je moet hebben om later inhoudelijk sterke conclusies te kunnen trekken.
– Voorbeeld uitwerkingen van de verschillende onderdelen van methode-hoofdstukken, zoals hoe je het analyseren van je data hebt aangepakt.
– Een online training effectief werken t.w.v. 75 euro.

Dit betekent dat je na de zes weken het volgende hebt staan:
Een inleiding met daarin alle benodigde elementen. Dit verschilt per opleiding, maar vaak zijn het de volgende onderdelen:
– Aanleiding
– Context en beschrijving van de organisatie
– Kernbegrippen
– Trends en ontwikkelingen
– Probleemanalyse
– Probleemstelling
– Onderzoeksvraag
– Scope
– Deelvragen
– Relevantie (voor de organisatie, voor het beroep, maatschappelijke relevantie)
– Leeswijzer

Een relevant uitgewerkt theoretisch kader met daarin voldoende wetenschappelijke (internationale) bronnen verwerkt.

Een methode hoofdstuk met daarin:

 • Type onderzoek toegelicht
 • Type methode toegelicht
 • Selectie respondenten toegelicht en verantwoord
 • Betrouwbaarheid en validiteit toegelicht
 • Ethische aspecten toegelicht
 • Wijze van data-verwerking (het analyseren) toegelicht

Een interviewopzet met daarin:

 • Een inleiding van je interview (wat stem je met de respondent af voordat je daadwerkelijk begint met vragen stellen)
 • Introductievragen (basisvragen om op gang te komen)
 • Inhoudelijke vragen geordend op topic (afgestemd op de theorie)
 • Doordachte, onderbouwde formulering van de interviewvragen om sturing/verkeerde interpretatie te voorkomen
 • Afsluitende vragen
 • Afsluiting (hoe rond je het interview netjes af)

Het enige waarmee ik mij niet bemoei, is de weergave van de bronnen volgens APA, de voorkant, voorwoord en de inhoudsopgave.

Wat kost het kickstarttraject? 

De investering bedraagt 1170 euro. Dit bedrag is vrijgesteld van btw wanneer je een opleiding doet bij een reguliere onderwijsinstelling en het is exclusief btw wanneer je bijvoorbeeld een particuliere coachopleiding doet.

Wat maakt dit een goede deal?

De besparing in tijd, moeite en geld is niet echt in waarde uit te drukken. Een student die eigenlijk geen serieuze problemen verwacht met afstuderen zou het toch al gauw twee maanden schelen wanneer deze het in een keer goed doet zonder gedoe. Daarnaast hoeft deze persoon dankzij mijn begeleiding er veel minder uren te maken dan hij/zij er anders in zou stoppen. De student die zich onzeker voelt, vastlopen vreest en zich makkelijk verliest in alle mogelijkheden bespaart makkelijk drie maanden tot meer dan een jaar.

Wat is de waarde van een maand tijdsbesparing?

 • Een maand collegekosten minder (173, 60)
 • Een maand studielening minder (494,40-1071,14)
 • Een maand die je fulltime of parttime kan werken (1000-2540)
 • Een maand die je op hbo niveau kan verdienen

Het zal voor iedereen net wat anders zijn, maar laten we toch wat bescheiden stellen dat een maand eerder afstuderen je 500 euro minder kost en je 1000 euro meer oplevert. Dat is 1500 euro ‘voordeel’ voor iedere maand dat je eerder klaar bent. Vier maanden studievertraging op het hbo is gemiddeld. Als jij dit dankzij het kickstarttraject niet vertraagt, dan is de waarde van het traject zo’n 6000 euro.

Maar dan heb ik het nog niet eens gehad over de emotionele waarde van het afstuderen met mijn begeleiding. Wat is de waarde van weken kunnen werken vanuit helderheid, overzicht, rust, vertrouwen, structuur, richting, energie? Zeker wanneer je dit afzet tegen de kosten van alleen aanmodderen wat samenhangt met onzekerheid, schaamte, stress, uitstelgedrag en een gevoel van vastzitten. Wat doet dat met je gemoed? Wat heeft dat weer voor een effect op je energie? Op je relaties? Wat je naast je studie weet te bereiken in het leven?

Jij mag het zeggen.

Gratis sessie aanvragen

Heb je interesse? Stuur een berichtje met daarin dat je een gratis sessie wil aanvragen. Het betreft een Skype-afspraak van een uur. Ik kijk inhoudelijk met je mee naar de stand van zaken en breng advies uit over de stappen die je vanaf dit punt te zetten hebt.

Ik geef een toelichting op mijn manier van werken en hoe het verder gaat als je instroomt in een traject. Daarnaast beantwoord ik je vragen. Je mag tijdens het gesprek beslissen om te starten met het kickstarttraject maar je mag het ook nog even laten bezinken.

Je kunt appen naar 0647029399 of direct mailen naar suus@gelukkigafstuderen.nl

Wat zeggen anderen?

Hieronder een selectie uit de ervaringen van studenten (onder ‘ervaringen’ vind je nog meer verhalen van studenten).

Ervaring Yvette (SPH)

“Voordat ik contact opnam met Suus was ik erg wanhopig geworden wat betreft mijn scriptie en moe van het ‘zwemmen’. Ik had al veel onderwerpen gehad waar ik onderzoek naar wilde doen, wat steeds spaak liep.

Door de gesprekken met Suus kwam ik tot een goed onderwerp en een goede focus. Ook kreeg ik door de gesprekken duidelijk wat nodig was in de onderzoeksopzet en het theoretisch kader m.b.t. mijn specifieke onderwerp.

Door samen het traject te doen, konden mijn doodlopende plannen & neiging tot uitwijden al in een vroeg stadium onderschept worden. Dit scheelde tijd.

Bij het bespreken van mijn persoonlijke effectiviteit werd ik meer bewust van wat mij in de weg zat om rust en een ‘clear mind’ te krijgen, wat nodig was om de klus te klaren.

Voor wie nog twijfelt zou ik aanraden gewoon de gratis kennismaking te proberen. De eventuele financiële investering haal je er uit door maanden eerder af te studeren. Ook de rust van een begeleidster hebben ‘who has got your back’ zodat je er niet meer alleen voor staat, vond ik veel waard. Succes allen!

Het afstudeerverhaal van Linda (Media Informatie Communicatie)

Ik zag al tegen mijn scriptie op, voordat ik er mee begonnen ben. Ik vond het heel erg lastig dat je vanuit school weinig handvatten kreeg over het afstuderen. Ik voelde me dan ook erg onzeker. Doe ik het wel goed, kan dit wel, is dit niet te groot wat ik wil etc.?

Ondanks deze gevoelens dacht ik dat ik het eerst zelf moest proberen voordat ik hulp in ging schakelen. Ik had er alles aan gedaan en zelf geprobeerd een Plan van Aanpak te maken. Deze had ik ingeleverd en ik kreeg heel veel negatieve feedback over mij heen vanuit school. Wat was er eigenlijk wel goed aan mijn PvA, de paginanummering?

Ik voelde me verschrikkelijk. En dat was de reden dat ik meteen Suus heb gemaild en gevraagd heb om hulp.

Naast mijn afstuderen was ik ook werkzaam bij het bedrijf. Ik vond het heel moeilijk om mijn grenzen aan te geven (8 uur voor het bedrijf, 32 uur afstuderen). Ik maakte al snel veel meer uren voor het bedrijf dan de bedoeling was.

Ik nam contact op met Suus en we bekeken het probleem. Ik had ook een opdracht waar ik zelf niet achter stond. Samen met Suus zijn we gaan kijken naar wat ik wel wilde en wat ik goed kon. Al gauw kwamen we samen tot een geschikte opdracht.

Dit betekende wel dat ik opnieuw moest beginnen en een paar weken achter kwam te lopen op het normale afstudeertraject. Dat vond ik eerst wel moeilijk. Ik was meteen bang dat ik het niet ging redden maar Suus gaf mij weer vertrouwen en door de wekelijkse gesprekken zag ik het weer helemaal zitten.

Elke maandag zat ik wel weer even in een dipje “komt het allemaal wel goed, heb ik wel genoeg gedaan” en na elk skypegesprek op dinsdag kreeg ik de bevestiging dat ik goed bezig was. Dit gaf mij weer motivatie om weer een week door te knallen.

Door de ondersteuning van Suus had ik overzicht in mijn taken. Ik had daardoor een duidelijk beeld van wat er nog moet gebeuren, dat gaf mij veel rust wat ik voorheen niet had. Ik kon weer goed slapen en voelde me veel beter. En dat zorgde ervoor dat ik de verloren tijd stukje bij beetje kon gaan inhalen zonder meer werkdruk.

Door het effectief werken was ik productiever dan voorheen. Deze rust zorgde er ook voor dat ik met mijzelf bezig kon.  Bewust worden van waar ik mee bezig was. Verwacht ik teveel van mijzelf, waarom leg ik mijzelf zoveel druk op, waarom kan ik slecht slapen, waarom geef ik te weinig mijn grenzen aan?

Ik ben deze afstudeerperiode heel bewust met mijzelf aan de slag gegaan door de trainingen van Suus. Ik kan nu veel beter mijn grenzen aangeven, durf vaker nee te zeggen, maak me minder druk om wat anderen daarvan denken. Het belangrijkste is dat ik nu van veel dingen meer bewust ben. Wat wil ik zelf. Waar voel ik mezelf goed bij.

En dat er dingen zijn waar je zelf aan kunt werken. Sommige dingen zijn gewoon trucjes wat ik mijzelf moest aanleren.

Ik ben echt tot de dag van vandaag blij met de begeleiding op persoonlijk vlak. Ik dacht eerst, waar is dat voor nodig? Maar stond er wel open voor. En juist dat heeft mij misschien wel het meest geholpen voor ook nu tijdens mijn werk. Ik heb nu veel meer overzicht en geef duidelijk mijn grenzen aan zonder dat ik mij daar rot over voel.

Waarom zou je anderen aanraden om te investeren in mijn scriptiebegeleiding?

Ik vond het veel geld. Vooral in het begin weet je nog niet heel goed wat je ervoor terug krijgt. Je hebt meer zo’n gevoel van “oké, ik moet het maar proberen”. Maar het is echt elke euro waard geweest om dit te doen.

Linda schreef zelfs een stukje op LinkedIn over haar ervaringen met mijn begeleiding

Interview met Nour, Sociaal Pedagogische Hulpverlening

Heb je het vragen van hulp lang uitgesteld?

‘Eerst dacht ik, ik ga het eerst even zelf proberen en toen na een maand of anderhalve maand heb ik wel hulp ingeschakeld. Nadat ik mijn vooronderzoek afgekeurd terug had gekregen was dat.

Heeft de begeleiding invloed gehad op de stress die je ervaarde?

‘Ja, ik had niet meer het idee dat ik er helemaal alleen voor stond. Dan heb je gewoon een schouder waar je op kan leunen. Dus ik heb er wel minder stress door ervaren.’

Wat ben je anders gaan doen door de begeleiding?

‘Ik heb sowieso een nieuwe schrijfstijl en ik heb geleerd hoe je het document er netter uit kan laten zien. Jouw manier van plannen was fijn en jouw manier van werken heb ik aangeleerd met die 20 minuten telkens. Ik heb nu ook geleerd hoe je een scriptie kunt schrijven. Dat kon ik eerst niet.’

Was het zonder hulp niet gelukt?

‘Ja bij mij wel in ieder geval.’

Hoe voelt het dat je nu afgestudeerd bent?

‘Ja chill. Ik ben echt superblij. Ik ben echt blij dat ik hulp heb ingeschakeld want zonder hulp was het echt niet gelukt. Nu ben ik er gewoon vanaf. Van al die stress en van al het gedoe. Nu heb ik het gewoon op tijd afgerond ook. We zaten nog voor de deadline.

Het is gewoon allemaal super vloeiend en vlekkeloos verlopen. In mijn eentje was het echt niet gelukt. Ik had het hele overzicht niet. Jij hebt het allemaal logisch neergezet en heel die planning die je doorstuurde en die terugkoppeling was superfijn. Dat was gewoon top.’

Wat als je geen hulp had ingeschakeld?

‘Zonder hulp had ik meer stress ervaren. Een half jaar uitstel nodig gehad omdat ik zou zijn gestopt na het twee keer fout terugkrijgen van mijn scriptie. Dus sowieso minder stress: dat is het grootste punt.’

Zijn er momenten in de scriptiebegeleiding die je zijn bijgebleven?
‘De Skypegesprekken vond ik heel erg fijn. Dan heb je echt contact. Al je vragen kun je stellen en dan kan je weer even gerustgesteld worden. De momenten dat ik de terugkoppeling over de mail terug kreeg en dat er dan ook echt in stond van dit en dit ga je doen. Zus en zo ga je het aanpakken. Dat vond ik superfijn. Ook dat we gingen proosten. Dat was leuk.

Proosten met Marlotte, Logopedie

Met Marlotte ging ik na het afstuderen proosten. Ze verraste mij met prachtige bloemen en een hele toffe illustratie

Ervaring persoonlijke coaching, Ron

Ik heb te lang gedroomd hoe het zou zijn als ik een coach had die me kan helpen om mijn leven meer structuur te geven en dat duwtje in m’n rug te geven wanneer ik het nodig heb. Op het moment dat ik het opgaf om mijn scriptie van een post hbo studie af te ronden, ben ik Suus tegengekomen.

Ik heb nu de keuze gemaakt om te investeren in mezelf en het verleden af te sluiten. Suus heeft mijn leven positief veranderd. Alleen was me dit zeker niet gelukt. De toegevoegde waarde is niet uit te drukken in geld.

Het afstudeerverhaal van Han, International Business Management

Voordat ik met Suus contact opnam heb ik dagen, weken en maanden zitten stoeien met mijn scriptie. Omdat ik de 10 jaar deadline naderde en al jaren niet meer in de boeken had gekeken, was ik erg onzeker of ik met mijn scriptie wel op de goede weg was en of het niveau wel voldoende was.

Toen ik in alle onzekerheid op zaterdagavond tussen 23:00 en 0:00 Suus een berichtje stuurde kreeg ik binnen een half uur al een hele uitgebreide reactie waarin Suus aangaf de situatie te herkennen en ze mij goed zou kunnen helpen. Wat een opluchting dat ik eindelijk iemand had benaderd om mij te begeleiden bij het afronden van mijn scriptie.

Suus is een enorm geschikte vrouw die je op alle mogelijke manieren wil helpen zo snel mogelijk dat papiertje binnen te slepen. Door middel van hele duidelijke afspraken en structuren begeleidt Suus je door de, in jouw ogen ontstane, scriptie jungle.

Ik kan iedereen die op wat voor manier met zijn of haar opleiding aan het stoeien is Suus aanbevelen.

Nogmaals dank voor de geweldige begeleiding, rust die je uitstraalt en het vertrouwen dat je me hebt gegeven waardoor ik er zelf in ben gaan geloven!

(Dit was een selectie. Meer ervaringen vind je onder ‘ervaringen’.)

FAQ

Wanneer is het ideale moment om in te stromen?
Wanneer je een organisatie gevonden hebt waarvoor je onderzoek mag doen of wanneer je een onderwerp/probleem voor ogen hebt waar je iets mee wil indien je zonder organisatie afstudeert.

Wat als ik al verder ben met mijn onderzoek?
Ben je nog voor de dataverzameling? Dan gaan we verder waar jij gebleven bent. Ik help alleen studenten met de afronding van hun scriptie, dus het stuk na de data-verzameling, wanneer ik hen ook geholpen heb met de opbouw.

Help je studenten van iedere studie?
Nee, dat doe ik bewust niet. Ik heb mij gespecialiseerd in praktijkonderzoek voor sociale hbo opleidingen en daarnaast begeleid ik regelmatig afstudeeronderzoeken van studenten die studeren aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie. Door heel vaak hetzelfde type onderzoek te doorlopen, word ik er steeds beter in en kan ik je steeds sneller door alle te zetten stappen heen leiden.

– Ik ben volledig op de hoogte van de trends en ontwikkelingen in de maatschappij en in de beroepspraktijk.
– Ik weet daarnaast volgens welke methodologieën er vaak gewerkt wordt bij organisaties, wat ze inhouden en zo kan ik je inhoudelijk echt bij iedere stap de weg wijzen en voorzien van relevante voorbeelden.
– Ik ken de belangrijke literatuur uit het vakgebied
– Vaak heb ik al meerdere keren ervaring opgedaan met jouw onderwerp of doelgroep (bijvoorbeeld: stress, werkdruk, lvb, jongeren, ouderen, leerlingen, buurtwerk, zorg in de wijk, hoogbegaafdheid, eenzaamheid, zingeving, nha, gehandicaptenzorg, dagbesteding etc.)

De opleidingen waarvoor je altijd bij mij terecht kan zijn: social work, sociaal pedagogische hulpverlening, maatschappelijk werk en dienstverlening, cultureel maatschappelijke vorming, hbo psychologie, hbo pedagogiek, integratieve kinder counselor, master kindertherapeut, integratieve counselor, master therapeut.

Doe je een opleiding die nauw verwant is aan bovenstaande opleidingen dan kan je zeker je interesse kenbaar maken in begeleiding en beoordeel ik of ik je goed kan helpen.

Hoe snel kan ik afstuderen?

Ik breek het afstuderen op in drie fases.

1. De fase voorafgaand aan je dataverzameling
Na zo’n zes weken weken 9-15 uur effectief aan je scriptie werken, is het reëel om je data te verzamelen. Daarmee bedoel ik dat je interviews kan gaan afnemen of vragenlijsten kan versturen. Ons traject duurt zes weken maar misschien dat je nog een extra (halve) week bezig bent op de puntjes op de i te zetten qua bronvermeldingen, inhoudsopgave, bijlagen nummeren en spelling.

2. Dataverzameling en transcripties maken
In het geval van interviews zul je zo’n twee weken bezig zijn met het afnemen van interviews en de interviews omzetten naar transcripties. Je hebt geen begeleiding van mij nodig in die weken.

3. Het afronden van je scriptie
Hier gaat het om het analyseren van je data, je resultaten uitwerken, conclusies, discussie, aanbevelingen en eventueel het maken van een beroepsproduct. Dit is met begeleiding mogelijk in vijf weken, waarbij je er ongeveer 12 uur per week aan werkt. Wat je dan nog over hebt om te doen is: je bronvermeldingen, de inhoudsopgave, bijlagen in orde maken en het voorwoord schrijven. Hier heb je mijn begeleiding niet voor nodig.

Bij de inschattingen ben ik nu uitgegaan van sociale hbo studies waarbij je door mij begeleid wordt.

Met mijn hulp studeer je dus gemiddeld zeven weken sneller af dan dat de tijd die er vanuit je opleiding voor staat. Of je studeert alsnog op tijd af wanneer je eerst weken lang zelf hebt aangemodderd zonder succes. 

Mag jouw scriptiebegeleiding wel?
Ik maak wat je moet doen helder en dat is procesbegeleiding en dat mag sowieso. Over het inhoudelijk meedenken wordt verschillend gedacht. Desalniettemin zijn scriptiebegeleiders vaak op de hoogte van mij als externe scriptiebegeleider en moedigen ze dit ook aan vanwege de voortgang die ze jou graag zien maken en de beperkte tijd en ruimte die ze zelf hebben om inhoudelijk een (grote) bijdrage te leveren. Ook word ik aanbevolen door studentpsychologen en word ik in voorwoorden rustig bedankt.

Hoe ziet jouw studie- loopbaan er eigenlijk uit?
Ik studeerde succesvol af van de studies: Sociaal Pedagogische Hulpverlening (aan de Haagse Hogeschool), Nederlandse taal en cultuur (Universiteit Leiden) en een master Taalbeheersing (Universiteit Leiden).

Ik werkte als groepsleider en persoonlijk begeleider voornamelijk met volwassen dak- en thuislozen. Daarna maakte ik een stap naar marketing en werkte ik als copywriter in loondienst en later als zelfstandig ondernemer. Na het behalen van mijn master ben ik weer gaan ondernemen maar dan deze keer als scriptiebegeleider/coach. Dit doe ik nu bijna vijf jaar.

Schrijf je ook scripties?
Nee. Ik laat jou precies zien hoe je een scriptie stap voor stap tot stand brengt. Ik doe het op een manier dat je echt in staat bent om de uitvoering zelf te doen en ondertussen een hoge kwaliteit te leveren. Tuurlijk kost het je tijd en inspanning, maar het gaat toch uiteindelijk ook om JOUW diploma? Wanneer je iemand bent die via fraude ‘succes’ wil behalen, moet je niet bij mij zijn.

Nog meer ervaringen

 

 

 

 

 

 

 

 

Ervaringen met de training Effectief werken die je er ook bij krijgt:

“Jouw methode werkt zó goed, dat is onbetaalbaar. Ik heb zelf ontzettend veel gehad aan deze training en ik werk nu dagelijks volgens deze methode. Suus Venings is de reddende engel in mijn chaotische waan van de dag.”
Gwendolyn Koene

“Doen doen doen! Na de training van Suus kan ik ineens met superfocus werken!

Ook zo’n moeite om je dag productief te maken? Wil jij ook met superfocus werken? Het kan echt! Met de methode van Suus is werk ik echt gefocust en ben ik productief in plaats van dat ik maar wat doe. Heerlijk om al die vinkjes van afgeronde taken te zien als je klaar bent 😊”
Karin Kleijn

“Absoluut een aanrader!! “Uit eigen ervaring weet ik hoe goed dit nu werkt. Ik gebruik het elke dag!”
Simone Sinjorgo

“Dit is echt een aanrader! De methode van Suus Venings geeft zoveel houvast. En het is niet moeilijk of ingewikkeld.”
Martha

“Ik gebruik het ook en ik ervaar meer vrijheid en kan beter prioriteiten stellen, echt heel fijn!”
Sheila van Loon

“Dankzij Suus ben ik productiever en dat op een leuke speelse manier. Geen moeilijk gedoe maar je krijgt super concrete praktische toepasbare tips die meteen een groot verschil maken.”
Jenny Hoekstra

Alles doorgenomen?

Als je twijfelt ga dan in ieder geval voor de gratis sessie want je hebt niets te verliezen en veel te winnen. Je kan mij ervaren, je vragen stellen en daarna rustig beoordelen of dit echt iets is waarvoor je wil gaan. No pressure.

Je kunt appen naar 0647029399 of direct mailen naar suus@gelukkigafstuderen.nl

Gelukkig afgestudeerd

“Het is gewoon allemaal super vloeiend en vlekkeloos verlopen. In mijn eentje was het echt niet gelukt. Ik had het hele overzicht niet. Jij hebt het allemaal logisch neergezet en heel die planning die je doorstuurde en die terugkoppeling was superfijn”

Nour, Sociaal Pedagogische Hulpverlening

Lees het hele interview met Nour + de ervaringen van anderen

Gelukkig afgestudeerd

Suus steekt veel tijd, moeite en energie in het begeleiden van zowel jouw scriptie als jezelf. Ze houdt rekening met jou als persoon en kijkt waar jouw krachten en jouw valkuilen liggen. Vanuit deze basis maakt zij een werkschema en geeft ze duidelijke en concrete feedback.

Bas, Sociaal Pedagogische Hulpverlening

Lees de hele review van Bas + de ervaringen van anderen

Gratis e-book

Mag ik je de weg wijzen?

* indicates required